20 Aralık 1999 22:00

Özcanlar Tekstil'de

   EMEP kongre toplantısı

Paylaş
Özcanlar Tekstil'de
     EMEP kongre toplantısı
Emeğin Partisi (EMEP) Çorlu İlçe Örgütü, 16 Ocak 2000 tarihinde yapılacak 2. Olağan Kongresi'ne birim konferansları ile hazırlanıyor. Gebze'de ilçe kongresine hazırlık amacıyla bir toplantı düzenlenirken, EMEP Zile İlçe Örgütü de 500 kişinin katılımıyla, "Özgür ve Demokratik Türkiye" şöleni düzenledi.
Çorlu'da Özcanlar Tekstil işçileri ile yapılan toplantıda, partili ve partisiz işçilerin katılımı ile işyeri sorunları ve sorunların çözüm yolları tartışıldı. Fabrikanın tüm birimlerinde geleceğe dönük örgütlenme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği sonucuna varılan toplantıda ikramiyeler, yemek ve diğer sosyal haklar ile ocak zamları konusunda işyerinde canlı bir propaganda ve ajitasyon yapılması kararı alındı. Patronların işçileri bölme girişimine karşı, işçilerin birliğinin sağlanması, işçiler arasındaki ayrımcılığın önlenmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiği vurgulandı.
Kongreye hazırlık kapsamında EMEP'in tüm işçilere anlatılması, aydınlatma faaliyetinin hızlandırılması ve işçilerin partiye üye yapılması da kararlaştırılan toplantıda, parti üyesi olmayan işçiler de EMEP'i tanıdıklarını ve kongreye hazırlanışının bile diğer partilerden farklı olduğunu aktardılar.
Bazı işçilerin partiye üye olacaklarını söylediği toplantıda, işçiler EMEP'i işyerinde ve oturdukları semtlerde anlatma, kongre sürecine kitlesel olarak katılma ve sorunlarını kongre gündemine taşıma kararı da aldılar. Bu sırada, bir işçinin üye olmak yanında, partide yönetici olarak görev almak istemesi de dikkat çekti.
EMEP birim temsilcisi de, EMEP'in Trakya'da ve Türkiye'de tüm işçilerin umudu olduğunu, bu coşku ve bilincin tüm fabrika ve işyerlerine taşınması gerektiğini söyledi. Temsilci, fabrikadaki tüm vardiyalarda örgütlenilmesine karar verilmesinin önemli olduğunun da altını çizdi.
Bu arada EMEP Gebze İlçe Örgütü de, ilçe kongresine hazırlık amacıyla bir toplantı düzenledi. EMEP Genel Başkanı Yardımcısı Muhammet Uludağ'ın da katıldığı toplantıda, önümüzdeki süreç değerlendirerek, kongrenin nasıl yapılması gerektiği ele alındı.
Zile'de şölen
Öte yandan EMEP Zile İlçe Örgütü önceki gün 500 kişinin katılımıyla, "Özgür ve Demokratik Türkiye" şöleni düzenledi. EMEP'in pancar kotasına karşı yürüttüğü köy çalışmaları neticesinde yoğun bir köylü katılımının sağlandığı şölene, ÖDP ve Eğitim-Sen Turhal ve Zile temsilciliklerinden üye ve yöneticiler de destek sundu. Şölen, EMEP Zİle İlçe Başkanı İsmail Cansu'nun Türkiye gündemine yönelik yaptığı konuşmanın adından, Şükran Özer'in sunduğu şiir ve mahalli sanatçı Cuma Yıldız ile Fevzi Kurtuluş'un sunduğu müzik dinletisi ile sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

OHAL'i lafta kaldırmak yetmez

SONRAKİ HABER

Durmuş'un kadrolaşmasına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...