20 Aralık 1999 22:00

TÜSİAD'dan tekelleşme çağrısı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, özel sektörün, Avrupa Birliği (AB) adaylığına...

Paylaş
TÜSİAD'dan tekelleşme çağrısı
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, özel sektörün, Avrupa Birliği (AB) adaylığına hazırlıklı olduğunu, ancak kendi içinde yapması gereken bazı ciddi çalışmalar bulunduğunu söyledi. Yücaoğlu, yapılması gerekenlerin başında da dünya ölçeğine göre küçük kalan ana sektörlerde birleşmelerin olması gerektiğini savundu. Erkut Yücaoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2000 yılına girerken ciddi bir ekonomik ve sosyal krizden çıkmaya çalıştığını söyledi.
Hükümetten memnun
Yücaoğlu, "2000 yılına çok ümitle bakıyorum. Çünkü, birçok iç ve dış faktör, bize yeni bir istikamet tayin etmiş durumda. IMF ile nihayet ciddi bir 3 yıllık program üzerinde anlaşılmıştır ve enflasyonun düşürülmesi için hükümetimiz kararlı bir tutum içindedir. Özelleştirmenin hızlanacağı, kamu harcamalarının kontrol altında tutulacağı, ek vergi ve yaygın vergi toplama uygulamaları ile zenginleştirilmiş bir 2000 yılı bütçesi Meclis'tedir" dedi. "Özellikle, globalleşmeyi yaşadığımız bir dönemde, birçok işletmenin dünya ortamında rekabete hazırlanabilmesi için, ciddi bir teknoloji birikimine ihtiyacı var" diyen Yücaoğlu, büyük ana sektörler itibariyle de, güçlerin birleştirilmesi gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi. Yücaoğlu, "Dünyada bir global oyuncu olmak için, büyük Türk şirketleri dahi bugün küçük kalmaktadırlar. Dolayısıyla, bir şekilde bizim hem gücümüzü birleştirerek, hem de kendi iç maliyet, teknoloji ve organizasyon yapımızı değiştererek hazırlanmamız lazım" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Avrupa'nın 2000 korkusu işsizlik

SONRAKİ HABER

Üniversite piyasaya çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...