20 Aralık 1999 22:00

Venezüella'da sel felaketi

Venezüella'da sel ve toprak kayması felaketleri devam ederken ölü sayısının 5000'i aşacağı belirtildi.

Paylaş
Venezüella'da sel felaketi
Venezüella'da devam eden toprak kayması ve sellerin faturası, sağanak yağmurun hafiflemesiyle ortaya çıktı. Ülkede en az 5000 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin kayıp olduğu ve 9 eyalette 150 bin kişinin evsiz kaldığı belirtildi.
Sel baskınları, Venezüella'da bu yüzyılda yaşanan en korkunç doğal felaket oldu.
Vargas eyaleti yok oldu
Ülkede en çok zararı gören bölgelerinden birinin başkent Caracas'ın kuzeyindeki lüks Vargas eyaleti olduğu belirtiliyor. Karayip kıyısındaki bu eyalete giden gazeteciler, eyaletin bir "savaş bölgesini" andırdığını belirttiler. Binlerce insanın çamur içinde yaşam savaşı verdiği ve bunların çoğunun tüm ailelerini kaybettiği dile getirildi. Tanıklar, sel dalgalarının yüksekliğinin 6 metreyi bulduğunu söylediler.
Ordu harekete geçti
Afet bölgelerinde içme suyu sıkıntısı çekildiği kaydedilirken, Devlet Başkanı Hugo Chavez'in emriyle ordunun seferber edildiği açıklandı. Yetkililer, sadece Vargas eyaletinde 36 helikopterin kullanılması ile 15 bin insanın boğulmaktan kurtarıldığını açıkladı. Harabeye dönen sahillere yanaşan bir savaş gemisi ise, 3000 afetzedeyi bölgeden uzaklaştırdı.
Sağlık uzmanları, Vargas'ta elektrik ve içme suyu yokluğu nedeniyle ciddi bir salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya olunduğunu dile getiriyorlar.
ÖNCEKİ HABER

Ganyan çılgınlığı Diyarbakır'ı da sardı

SONRAKİ HABER

Rusya'da Komünist Parti önde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa