19 Aralık 1999 22:00

Barış ve Kadın filmleri Ankara'ya geliyor

4-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin sanat danışmanlığını Türkan Şoray yapacak.

Paylaş
Barış ve Kadın filmleri Ankara'ya geliyor
3. Kadın Filmleri Festivali'nin, 4-11 Mayıs 2000 tarihlerinde gerçekleştirileceği ve temasının "Barış ve Kadın" olacağı bildirildi.
Çankaya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali yetkilisi Halime Güner, Belediye Başkanı Haydar Yılmaz'ı ziyaret etti.
Belediyenin festivale aktif destek vermesini isteyen Güner, festivale farklı ülkelerden konukların katılacağını belirtti. Güner, şunları kaydetti:
"Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun annesi Margaritta Papandreu, Kadın ve Barış konulu sempozyuma katılmak üzere Türkiye'ye gelecek. 4-11 Mayıs 2000 tarihlerinde gerçekleşecek 3. Kadın Filmleri Festivali'nin teması "Kadın ve Barış" olacak. Festivalin sanat danışmanlığını ise Türkan Şoray yapacak."
Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz da, festivalin 2000 yılında gerçekleşecek ilk festival olduğunu ve Ankara'da düzenlenecek sinema ve tiyatro festivallerinin hepsinin içinde yer alacaklarını belirtti.
Kültür ve sanatın içinde olmanın görevleri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Ankara'yı kültür ve sanatın başkenti yapmakta kararlıyız" dedi. Yılmaz, Kadın Filmleri Festivali'ne büyük önem verdiklerini ve katkılarının her düzeyde olacağını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Ankara Film Festivali'nde yarışmalar

SONRAKİ HABER

'Avrupa'dan demokrasi beklenmez'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...