19 Aralık 1999 22:00

Ankara Film Festivali'nde yarışmalar

15 Mayıs'ta başlayacak olan "12. Ankara Uluslararası Film Festivali" kapsamında, beş ayrı kategoride yarışmalar düzenlenecek.

Paylaş
Ankara Film Festivali'nde yarışmalar
Mayıs ayının 15'inde başlayacak olan "12'inci Ankara Uluslararası Film Festivali"nde, "Ulusal Belgesel FilmYarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması, Ulusal Uzun Film Yarışması, Film Öyküsü Yarışması, Afiş Yarışması" kategorilerinden oluşan beş yarışma düzenlenecek.
12'ncisi düzenlenecek olan Ankara Film Festivali kapsamında düzenlenen "Ulusal Belgesel Film Yarışması"nda belgesel filmin sanatsal gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Televizyon için hazırlanan yaratıcı belgesel filmlerin değerlendirmeye gireceği yarışmada film-belge, bilimsel-belge, tv programı gibi sanat kaygısı taşımayan yapıtlar değerlendirmeye alınmayacak. Belgesel sinema sanatçıları, belgeselle bağlantılı başka dallardan sanatçılar, konuyla ilgili bilim adamları ve sinema yazarlarından oluşturulacak 5 kişilik seçici kurul, yarışmaya katılan eserleri değerlendirecek. Yarışmacılar başvurularını 11 Şubat'a kadar yapabilecek.
Ticari şansı olmayan kısa film yapımını özendirmek amacıyla festival kapsamında düzenlenecek "Ulusal Kısa Film Yarışması", elemeleri geçen 6 eserin değerlendirilmesiyle gerçekleşecek. 3 Mart'ta filmlerini festivale teslim edecek yarışmacılar başvurularını 11 Şubat'a kadar yapabilecek.
Eserlerin ön elemesi festival kurulunun belirleyeceği 3 üyeden oluşan seçiciler kurulu tarafından yapılacak. Değerlendirmeye uygun bulunan eserler, gene festival kurulunun seçeceği sanatçılar, konuyla ilgili bilim adamları ve sinema yazarlarından oluşan 5 kişilik seçici kurul tarafından elenecek.
15 Mayıs'ta start alacak 12'inci Ankara Uluslararası Film Festivali'nde düzenlenecek "Ulusal Uzun Film Yarışması"nda, Türk Sineması'nın usta sanatçılarına ve yeni yaratıcılarına katkıda bulunmak ve üstün yapımların ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Yarışmaya resmi ya da özel televizyon kurumlar tarafından yaptırılmış filmler de katılabilecek.
Türk Sineması'na yeni senaryo yazarları kazandırmak ve Türk Sineması'nda yaşanan senaryo darboğazını açmak amacıyla festival kapsamında ayrıca "Film Öyküsü Yarışması" da düzenlenecek. Yurtiçi ve yurtdışında yaşayan tüm senaristlere, açık yarışmada yazarlar daha önce filme çekilmemiş ve ödül almamış bir ya da birden fazla senaryoyla yarışmaya katılabilecek. Senaryolar en geç 10 Mart'a kadar festival kuruluna teslim edilecek.
Sinemaseverlerle 12'inci kez buluşacak festivalde ayrıca bir "Afiş Yarışması" düzenlenecek. Yarışmada birinciliği kazanan yarışmacının eseri, 2001 yılında düzenlenecek 13'üncü Ankara Uluslararası Film Festivali'nin afişi olarak kullanılacak. Üniversite öğrencilerine ve genç grafik sanatçılarına açık olan yarışmaya profesyonel tasarımcılar katılamayacak.
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Şehir Tiyatrosu

SONRAKİ HABER

Barış ve Kadın filmleri Ankara'ya geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...