18 Aralık 1999 22:00

Kamu emekçileri yine alanlarda

Kamu emekçilerinin, sefalet zammına, rantiye bütçesi olan 2000 yılı bütçesine karşı tepkileri alanlarda devam ediyor.

Paylaş
Kamu emekçileri yine alanlarda
Kamu emekçilerinin, sefalet zammına, rantiye bütçesi olan 2000 yılı bütçesine karşı tepkileri alanlarda devam ediyor. KESK Ankara Şubeler Platformu'nun öncülüğünde yapılacak protesto eylemleri önümüzdeki hafta boyunca sürecek.
Kamu emekçileri yarın aynı saatte iki ayrı yerde kitlesel basın açıklamalarıyla kendilerine dayatılan sefalet zammına, karşı tepkilerini gösterecekler. Ankaralı kamu emekçileri saat 12.30'da Sakarya Caddesi'nde ve Ulus'ta Ankara Defterdarlığı önünde kitlesel basın açıklamaları yapacaklar. Kamu emekçilerinin protestoları 21 Aralık Salı günü saat 12.30'da Kızılay'da Emekli Sandığı önünde; 22 Aralık Çarşamba günü 12.00'de Mithatpaşa'da SSK Genel Müdürlüğü önünde devam edecek.
Protesto eylemleri, 23 Aralık Perşembe günü ise vizite eyleminin ardından Kızılay'da basın açıklamasıyla daha da kitleselleşerek sürecek. Kamu emekçilerinin eylemlerdeki ana talebi, 2000 Yılı Bütçesi'nden emeğe ayrılan payın artırılması ve sendikalarının toplusözleşme tarafı olarak kabul edilmesi olacak. Ayrıca özelleştirme hazırlıkları ve SSK'nın tasfiye girişimleri de protesto edilecek.
ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen'e TİS çağrısı

SONRAKİ HABER

Nükleer dayatanlar rüzgâr kullanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...