18 Aralık 1999 22:00

İHD: Anayasa değiştirilmeli

İHD Ankara Şubesi'nin, İnsan Hakları Anıtı önünde her hafta yinelediği "Ülkeyi çetelerden, muhalifleri cezaevinden kurtaralım" konulu oturma eyleminin 106.'sı dün yapıldı.

Paylaş
İHD: Anayasa değiştirilmeli
İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi'nin, Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde her hafta yinelediği "Ülkeyi çetelerden, muhalifleri cezaevinden kurtaralım" konulu oturma eyleminin 106.'sı dün yapıldı.
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde konuşan İHD Ankara Şube Başkanı Lütfü Demirkapı, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün üzerinden 50 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen ülkede hâlâ işkence, gözaltı ve kayıp olaylarının yaşandığına dikkat çekti.
İHD'nin 'Düşünceye Özgürlük' ve 'Ölüm Cezasına Hayır' kampanyalarını yürüttüğünü hatırlatan Demirkapı, 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek Anayasa'nın 150 maddesi ve 700 fıkrasında düşünce özgürlüğünün önünde yasaklar bulunduğunu söyledi.
Düşünce özgürlüğünün önündeki engelleri ülkenin ayıbı olarak nitelendiren Demirkapı, "Yeni bir çağa bu ayıpla girmek istemiyoruz" diye konuştu. Demirkapı, ölüm cezasına yönelik başlatılan kampanya çerçevesinde toplanılan imzaların önceki gün TBMM'ye ulaştırılarak sona erdirildiğini belirtti.
Demirkapı, Avrupa Birliği'ne adaylık anlaşması maddelerinin de kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi. Kutupyıldızı solisti Şeyda Gergin'in Okmeydanı'nda kaçırılarak işkence yapıldığını hatırlatan Demirkapı, olayın aydınlatılmasını istedi. Eylem, işkenceyi protesto eden sloganların atılmasıyla sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

Boş tencere mitingi

SONRAKİ HABER

SSK'yı IMF politikaları batırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa