18 Aralık 1999 22:00

'Kahpe Bizans'ın rekorları

Türkiye mizahının ünlü ismi Gani Müjde'nin sinemada ilk yönetmenlik denemesi olan "Kahpe Bizans", 21 Ocak'ta seyirciyle buluşacak.

Paylaş
'Kahpe Bizans'ın rekorları
Türkiye mizahının ünlü ismi Gani Müjde'nin sinemada ilk yönetmenlik denemesi olan "Kahpe Bizans", 21 Ocak'ta seyirciyle buluşacak. Aynı anda 50 kopyası birden sinemalara dağıtılacak film, Türk sinemasında pek çok ilginç rekora da imza atacak.
Bizans entrikalarını konu alan komedinin geçtiği dönemi yansıtmak için saray, kale, savaş alanı gibi mekânların dekorları büyük bir titizlikle hazırlandı. Dekorların hazırlanması için günlerce çalışan 1 iç dekoratör ve 1 iç mimar, 700 metrekare bayrak ve diğer örtüler için kumaş, 10 takım masa örtüsü, 350 plaka mdf, her biri 6'şar metrelik 320 parça demir boru, 178 plaka sunta, 40 metreküp kereste, 20 torba alçıyla bu mekânları yarattı. Sadece giysi gideri 198 bin doları bulan filmde, 3000 kişiden oluşan dev bir figüran ordusu görev aldı. Filmde, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in canlandırdığı "İmparator İlletyus"un da aralarında bulunduğu oyuncular için 12 özel mavi kontakt lens, 20 peruk ve 14 takma sakal ve bıyık kullanıldı.
ÖNCEKİ HABER

ADT'de iki yeni oyun

SONRAKİ HABER

Meclis, Koç ve Sabancı'ya çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...