18 Aralık 1999 22:00

ADT'de iki yeni oyun

Ankara, değişik sanat etkinlikleriyle dolu bir haftaya daha başlıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT), bu hafta 2 yeni oyunla sanatseverleri selamlayacak.

Paylaş
ADT'de iki yeni oyun
Ankara, değişik sanat etkinlikleriyle dolu bir haftaya daha başlıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT), bu hafta 2 yeni oyunla sanatseverleri selamlayacak. Vladimir Volkoff'un yapıtından Olcay Poyraz'ın sahneye aktardığı "Aşk Öldürür", 21 Aralık'ta "perde" diyecek. Dekor tasarımını Suar Şeylan'ın, giysi tasarımını ise Hale Eren'in yaptığı eserde, Levent Çelmen ve Hakan Boyav, başlıca rollerde... Bu hafta prömiyer yapacak ikinci oyun "Gece O Kadar Kirliydi ki; İkisi de Kayboldu"... Kazım Akşar'ın yönettiği oyunu Pillinio Marcos kaleme aldı. Oyunda, Hakkı Ergök ve Kemal Topal rol alıyor. ADT'nin hafta boyunca sahneye koyacağı oyunlar şöyle:
Büyük Tiyatro: Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Önce İnsan", hafta boyunca seyirci karşısına çıkacak. Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği oyunda,
Ahmet Mithat Paşa'yı Nurtekin Odabaşı, Abdülhamit'i Nihat Hakan Güney canlandırıyor.
Oyun, hafta boyunca sanatseverlerle beraber olacak.
Oda Tiyatrosu: 21 Aralık Salı gününden itibaren yepyeni bir oyun sahne alacak: "Gece O Kadar Kirliydi ki; İkisi de Kayboldu"... Pillinio Marcos'un kaleme aldığı, Kazım Akşar'ın yönettiği oyunda, Hakkı Ergök ve Kemal Topal rol alıyor.
Küçük Tiyatro: Beş sezondur büyük ilgiyle izlenen "Azizname-95", hafta boyunca Küçük Tiyatro'da...
Şinasi Sahnesi: "Büyük Romulus" adlı oyun, bugün Ankara seyircisiyle beraber olacak. Friedrich Dürrenmatt'ın kaleme aldığı oyunu Şakir Gürzumar yönetiyor. Dekor tasarımını Hakan Atak'ın yaptığı oyunda, Erol Kardeseci, Zeynep Eronat Gürzumar, Sükun Işıtan, Ali İpin, Erdal Beşikçioğlu, Orhan Aral ve İlhan Kantarcı, başlıca rollerde... Sahnede, 21 Aralık'tan itibaren "Aşk Öldürür" adlı yeni bir oyun perdelerini açıyor.
Altındağ Tiyatrosu: "Özgürlük Oyunu" isimli yapıt, hafta boyunca seyirci karşısına çıkacak.
Balgat Mahir Canova Sahnesi: Çocuk oyunu "Çocuk ve Balık", bugün çocuk izleyicileriyle beraber olacak.
İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi: Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Çöplük", hafta boyunca görülebilir. Turgay Nar'ın kaleme aldığı oyunu Tayfun Orhon yönetiyor. Çöplükte yaşayan üç kardeşin doğaüstü güçlerle bir arada yaşamını anlatan oyunda, Edip Tümerkan, Müge İzgi Sefercioğlu ve Kemal Başar rol alıyor.
ÖNCEKİ HABER

Steril bir kahraman: Snoopy

SONRAKİ HABER

'Kahpe Bizans'ın rekorları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...