18 Aralık 1999 22:00

Madenciler Ecevit'i protestoyla karşıladı

Zonguldak'a "iş sözü vermek üzere" giden Ecevit, maden işçilerinin "mezarda emeklilik" olarak nitelendirilen Sosyal Güvenlik Yasası'na ilişkin protestosu ile karşılandı.

Paylaş
Madenciler Ecevit'i protestoyla karşıladı
Başbakan Bülent Ecevit, halka hitap etmek ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Zonguldak'ta maden işçilerinin sosyal güvenlik reformu ile ilgili protestolarıyla karşılaştı.
Başbakan Bülent Ecevit beraberinde Devlet Bakanları Şükrü Sina Gürel, Hasan Gemici ve eşi Rahşan Ecevit olduğu halde Zonguldak'a gelerek burada düzenlenen mitingde konuştu. "Bir şükran ziyareti" yapmak istediğini belirten Ecevit, Zonguldak maden işçilerinin depremdeki kurtarma faaliyetlerinde sessiz sedasız büyük yararlılıklar gösterdiklerini bildirdi.
Ecevit'in konuşmasına başlamasından sonra kendisini dinleyen maden işçileri, emeklilik yaşını yükselten sosyal güvenlik reformunu eleştiren sloganlar attılar. Kalabalıktan "Yuh" sesleri yükselirken Başbakan Ecevit, cümlesine ara vererek, "Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar erken emeklilik yok. Dünyaya ayak uydurmak zorundayız" diye açıklama yapmak zorunda kaldı.
'Açız!..'
Başbakan Ecevit, ayrıca Valiliğe girişinde bir kadının "Açız. Bize yardım edin" şikâyeti ile karşılaştı ve koruma görevlilerinden vatandaşın şikâyetini almalarını istedi. Ecevit'in konvoyu Çaydereli ilçesine girerken belediye hizmetlerinin yetersizliğinden şikâyet eden halk da tepki gösterdi. Ecevit, halk konvoyu durdurunca, "Merak etmeyin hep yanınızdayız" diyerek yoluna devam etti.
TTK'ya işçi alınacak
Başbakan Ecevit Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün kısa sürede alınan ekonomik önlemlerle göç veren bölge konumundan çıkıp göç alır hale geleceğini de savunduğu konuşmasında, Türkiye Taşkömürü Genel Müdürlüğü'nde çalıştırılmak üzere toplam 3700 sürekli işçi kadrosuna açıktan atama için Başbakanlıkça izin verildiğini duyurdu. Kurumdaki işçi açığını kapatmaya yönelik işçilerin yeraltında çalışacağını kaydeden Ecevit, işe alınacakların ÖSYM sınavı dışında kurayla belirleneceğini bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Kıyak emeklilik 'şimdilik' donduruldu

SONRAKİ HABER

Depremzedeye devlet kazığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...