18 Aralık 1999 22:00

Bütçe Genel Kurul'da

2000 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmeye başlanacak.

Paylaş
Bütçe Genel Kurul'da
2000 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmeye başlanacak. Maliye Bakanı Sümer Oral'ın saat 11.00'de bütçeyi sunuş konuşmasıyla başlayacak görüşmelerde sırayla FP, ANAP, MHP, DSP ve DYP'nin grup sözcüleri bütçe tasarısı üzerindeki düşüncelerini dile getirecekler. Başbakan Bülent Ecevit'in de getirilen eleştirileri yanıtlaması bekleniyor.
Bütçenin tümü üzerinde gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar birer saat olacak. Kişisel konuşmalar ise 10 dakika ile sınırlı tutulacak. Bakanlık ve daire bütçeleri üzerindeki görüşmelere 20 Aralık pazartesi günü geçilecek ve görüşmeler 14 turda tamamlanacak.
Her turda gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar 30 dakika, kişisel konuşmalar ise 10 dakika olacak. Konuşma süresi birden fazla konuşmacı tarafından kullanılabilecek.
Bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalar ile 28 Aralık Salı günü yapılacak. FP, ANAP, MHP, DSP ve DYP Grup sözcülerinin yapacağı eleştileri ve önerilerin yine Başbakan Bülent Ecevit tarafından yanıtlanması bekleniyor. Bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalarda gruplar ve hükümet 45 dakika süresince görüşlerini dile getirecekler.
Siyasi parti grupları arasında anlaşma sağlanması halinde TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinden sonra 11 Ocak 2000 Salı gününe kadar çalışmalarına ara verecek.
ÖNCEKİ HABER

Köprü satıldı sıra Boğaz'da!

SONRAKİ HABER

Kapasite kullanımı yüzde 71'e geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...