16 Ağustos 2011 10:08

Taşeron şirket döner diye at eti yedirdi

SES İzmir Şubesi ve öğretim üyelerinin örgütlü olduğu Eğitim-Sen 3 No’lu Şubesi tarafından, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yemekhanenin taşeron şirkete ihale edilmesi sonucu döner eti diye at eti verilmesine dair hastane önünde ortak bir basın açıklaması düzenlendi.Basın açıklamasını okuyan SE

Taşeron şirket döner diye at eti yedirdi
Paylaş

SES İzmir Şubesi ve öğretim üyelerinin örgütlü olduğu Eğitim-Sen 3 No’lu Şubesi tarafından, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yemekhanenin taşeron şirkete ihale edilmesi sonucu döner eti diye at eti verilmesine dair hastane önünde ortak bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, gıda ürünlerinin denetimsizliği ve beslenme hakkının taşerona ihale edilmesinin vahim sonucunun, DEÜ hastanesinde döner eti diye at etinin sunulması olduğunu ifade etti. İzmir DEÜ yemekhanelerinde öğrencilere, personele ve kreş çocuklarına at eti bulunan döner etinin yedirildiğini söyleyen Atanur, beslenme hakkının ayaklar altına alındığı gerçeğinin artık çıplak bir şekilde gözler önünde olduğuna vurgu yaptı. “Gıda ürünlerinin her türlü denetiminin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na devredilmesi, Sağlık Bakanlığı’nın da siyasal nedenlerden dolayı bu alandan elinin tamamen çekmesi AKP eli ile gerçekleşmiştir” diyen Atanur, Köklü üniversitelerden birisi olan DEÜ yaşanan at eti skandalından sonra sokaklarda 2 liraya yenilen döner etinin ne olduğunu bu sorumsuz uygulamalar nedeni ile düşünmeye bile gerek kalmadığını belirtti. DEÜ yaşanan trajedinin aracısı taşeron şirketin, yıllardır sürdürülen toplum sağlığını hiçleştirerek aracı birkaç kişiyi zengin etmek olduğunu belirten Atanur, sorumluların, başında Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu AKP iktidarının, Sağlık Bakanının ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı YÖK’ün olduğunu dile getirdi. Atanur, çözümün ise, taşerona feda edilmemesi ve hiçbir ön koşul sunulmadan bu hizmet alanındaki alımların durdurulması gerektiğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hanoğlu kazandı, çadırı kaldırdı

SONRAKİ HABER

Belediye kuruyor, mahalleli söküyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...