17 Aralık 1999 22:00

HADEP, Yılmaz'ı olumlu buldu

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Diyarbakır'da önceki gün yaptığı açıklamaları değerlendiren HADEP İl Başkanı Ali Ürküt...

Paylaş
HADEP, Yılmaz'ı olumlu buldu
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Diyarbakır'da önceki gün yaptığı açıklamaları değerlendiren HADEP İl Başkanı Ali Ürküt, bölgede bir yumuşama sürecinin yaşandığını, ancak bunun istenen düzeyde olmadığını söyledi. Başbakan'dan, Cumhurbaşkanı'na birçok devlet yetkilisinin demokratikleşme yolunda önemli açıklamalar yaptığını belirten Ürküt bunun son yaşanan olaylarla devletin alt kademelerine yansımadığının altını çizdi.
HADEP İl Başkanı Ali Ürküt, dün HADEP il binasında yaptığı basın toplantısında ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın önemli açıklamalar yaptığını ve bu açıklamaları olumlu ancak eksik bulduklarını belirtti. Ürküt, "Sayın Mesut Yılmaz'ın 'öncelikle sorunun tespitini doğru yapmalıyız' şeklindeki yaklaşımını doğru buluyoruz. Bugün bu sorunun temelinde 76 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca cumhuriyetinin asli kurucularından Kürtlerin varlıklarının yok sayılması bulunmaktadır" diye konuştu.
Mesut Yılmaz'ın 'İnsanı dışlayan cumhuriyetin kimseye faydası yoktur' şeklindeki tespitine de katıldıklarını ifade eden Ürküt kendilerinin de yıllardır herkesin kendini özgürce ifade etmesini savunduklarını belirtti. "Bunun adı demokratik cumhuriyettir" diyen Ürküt "Gelişmekte olan barış ve huzur ortamının korunması halinde birçok temel sorunun çözümü kolaylaşacaktır. Bundan hareketle, ayrımsız bir genel affın hemen kabul edilmesi, OHAL'in kaldırılması ve köye dönüş projesinin hayata geçirilerek köye dönüş önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir" dedi. Mesut Yılmaz'ın "AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçmektedir" sözlerini tarihi bir tespit olarak niteleyen Ürküt "Bundan hareketle Kürt sorununun siyasi ve barışçıl çözümü sağlanmadığı sürece Türkiye çağdaş dünyaya entegre olamayacaktır" dedi. Mesut Yılmaz'ın bu açıklamalarını birkaç puanlık iç politika malzemesi haline getirmeyeceğini umduklarını belirten Ürküt şöyle devam etti. "Tüm bu söylenenleri destekliyoruz, ancak daha önceki vaatler gibi havada kalmamasını umuyoruz. ANAP'ın hükümetin bir bileşeni sıfatıyla gerekenleri yerine getirmesini istiyoruz."
ÖNCEKİ HABER

Avukatlık yasa tasarısı yetersiz

SONRAKİ HABER

Mektuba soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...