16 Ağustos 2011 10:53

Hanoğlu kazandı, çadırı kaldırdı

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde işten çıkarıldığı için başlattığı direnişin 34. gününde işe geri alınan Güllü Hanoğlu, yaptığı basın açıklaması  ile direniş çadırını kaldırarak eylemine son verdi.Atlas adlı taşeron firmanın, kazanılmış haklarını da içeren tüm haklarından vaz

Hanoğlu kazandı, çadırı kaldırdı
Paylaş

Atlas adlı taşeron firmanın, kazanılmış haklarını da içeren tüm haklarından vazgeçmesini içeren taahhütnamesini imzalamadığı için işten atılan ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde kurduğu çadırda başlattığı direnişinin 34. gününde hakkını geri alan Güllü Hanoğlu işine geri döndü. Hanoğlu, direniş çadırında kendisi ve aynı hastanede doğum iznine çıktığı için işten atılan Dev Sağlık İş üyesi Şefika Fırtına için binden den fazla imza toplamış ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne vermişti. İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında Hanoğlu ve Fırtına işlerine geri döndü.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu,  DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Dev Sağlık- İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sine-Sen Genel Başkan Zafer Ayden, ESM İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Kamil Kartal, Ses Şişli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, Dev Sağlık- İş  üyeleri  ile hastane çalışanları katıldı.

Açıklama süresi boyunca “Direne direne kazandık”, “İnadına sendika, inadına DİSK” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” şeklinde sloganlar atıldı.  

Burada basın açıklamasını okuyan Güllü Hanoğlu,  34. gününe giren direnişini  bugün itibariyle sonuçlandırdığını ifade ederek: “ Bu direniş süresi boyunca beni yalnız bırakmayan sınıf dostlarıma teşekkür ediyorum. Bu kazanım hepimizin kazanımıdır”  dedi. Hanoğlu’nun ardında söz alan  İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Sağlık emekçileri olarak huzurlu bir ortamda çalışmak istediklerini  belirterek, “Gülü Hanoğlu için gereken her şeyi yaptık. Hedefimize ulaştık. Bu sürecin takipçisi olacağız. Umuyoruz ki  bütün taşeron işçilerinin sorunları çözülür” diye konuştu. Direniş çadırının demokrasi çadırı haline geldiğini  dile getiren DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ise, bu onurlu  mücadelede kendilerini yalnız bırakmayan herkese desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi. Dev Sağlık- İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, direnişin birliğin, beraberliğin zaferi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, “ Taşerona baş kaldırıyoruz. Bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Samsun Gazi Devlet Hastanesinde devam eden direniş çadırına yönelik saldırı olduğunu ve işçilerin gözaltına alındığını belirten Çerkezoğlu, “İstanbul’un merkezinden Samsun’a selam  gönderiyoruz. Samsun direnişimiz zafere ulaşana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çocuk gelin’ler böyle satılıyor!

SONRAKİ HABER

Taşeron şirket döner diye at eti yedirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...