17 Aralık 1999 22:00

Tutuklular sonunda patladı

Af yasa tasarısının askıya alınması ve sevklerin başlaması adli tutukluların tepkisine neden oluyor.

Paylaş
Tutuklular sonunda patladı
Bayrampaşa Cezaevi'nde sevklerin başlamasına karşı çıkan adli tutuklular kararı yangın çıkartarak protesto etti. Tutuklular, 6 gardiyanı rehin aldı.
Adli tutuklular, fırının bulunduğu cezaevi girişinde dün sabah saatlerinde koğuşlarındaki yatak ve battaniyeleri yakarken, Bayrampaşa İtfaiye Grup Amirliği'ne saat 09.29'da telefonla ihbarda bulunuldu. Cezaevine girerek yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, Fatih Grubu'ndan da takviye istedi. Yangında, cezaevi fırını ile bazı koğuşların hasar gördüğü öğrenildi. Yangın, diğer binalara sıçramadan söndürüldü.
Görüş yapamadılar
Öte yandan, tutuklularla görüşmek için cezaevi önüne gelen aileler, yangın dolayısıyla cezaevi kapısından çevrildiler. Bu sırada, çok sayıda polis, panzer ve ambulansın cezaevi dışında hazır bekletilmesi dikkat çekti. Ayrıca, cezaevinin çevresindeki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.
6 gardiyan rehin
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, Bayrampaşa Cezaevi'ndeki yangının, bir arkadaşları başka cezaevine nakledilen mahkûmlar tarafından fırının yakılmasıyla suretiyle çıktığını söyledi. B Blok'ta, "fırın koğuşu" denilen koğuşlardan dün sabah bir hükümlünün jandarmalar tarafından alınarak başka bir cezaevine nakledildiğini belirten Çitici, bu nakli protesto eden mahkûmların da fırını ateşe verdiklerini kaydetti.
Operasyon düzenlendi
Bayrampaşa Cezaevi'nde, 6 gardiyanın rehin alınmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici ile İstanbul Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Tüysüz cezaevine geldiler. Bu arada jandarma timleri, bir süre önce cezaevinde çıkan çatışmada Hakan Çillioğlu ve adamları tarafından öldürülen Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'in de kaldığı "fırın koğuşu" denilen B-2 Koğuşu'ndaki mahkûmların elinde rehin kalan infaz koruma memurlarını kurtarmak için, hazırlık başlattı. Hazırlıkların ardından jandarma timleri tarafından başlatılan operasyonda, 6 infaz koruma memurundan 4'ünün kurtarıldığı bildirildi. Haberimiz yayına hazırlandığı sırada kalan 2 memurun kurtarılması ve tutukluların eyleminin sona erdirilmesi için operasyonun sürdüğü öğrenildi.
ÖNCEKİ HABER

Kıyak emeklilik geri çekilsin

SONRAKİ HABER

Birdal davasında karar engelleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...