16 Aralık 1999 22:00

Deprem konulu iki sergi

Türkiye'yi sarsan iki büyük deprem, ülke çapında yapılan etkinliklerden büyük bir kısmının da 'konusu' haline geldi.

Paylaş
Deprem konulu iki sergi
Türkiye'yi sarsan iki büyük deprem, ülke çapında yapılan etkinliklerden büyük bir kısmının da 'konusu' haline geldi. İşte bu etkinliklerden ikisi, geçtiğimiz günlerde İstanbul Tabip Odası (İTO)'nda açılan '7.4 Depremzelerle Dayanışma Karikatür Sergisi' ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Basın Müzesi'nde açtığı 'Deprem Fotoğrafları' sergileriyle gerçekleştirildi.
Sergilerden ilki İTO Sevinç Özgüner Sergi Salonu'nda açıldı. Yunanistanlı karikatürist Bas Mitropoulus, KKTC'li karikatürist Musa Kayran'ın karikatürleriyle eşlik ettiği sergide Canol Kocagöz, Halis Dokgöz, Mehmet Gülebatmaz, Kemal Urgenç, Yaşar Babalık, Yılmaz Baş, Atay Sözer, Ahmet Erkanlı, Devrim Demiral, Hicabi Demirci, Tayfun Akgül, Altan Özeskikici ve İlhan Değirmenci'nin de karikatürleri bulunuyor. Rant ekonomisi, bilimsellikten uzak yanlış yapılaşma temalarında 17 karikatürün bulunduğu sergide siyah- beyaz ve renkli çalışmalar bulunuyor. Sergideki karikatürler aynı zamanda İTO tarafından karpostal haline getirilip depremzedeler yararına satışa sunuluyor. Sergiyi 25 Aralık tarihine kadar izleyebilirsiniz.
Haber fotoğraflarında deprem
Diğer sergi çeşitli gazetelerden foto muhabirlerine ait fotograflardan oluşuyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Basın Müzesi'nde açtığı bu sergide ise yirmi altsı renkli, altısı siyah-beyaz toplam otuz iki fotoğraf bulunuyor. Çoğunu gazete haberlerinden hatırladığımız deprem fotoğrafları sergisini görebilmek için bugün son gün.
ÖNCEKİ HABER

Üç çocuğa 77 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Kıyak emeklilik yasasına emekçi tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...