15 Aralık 1999 22:00

TEKSİF Bakırköy Şubesi'nden

   örgütlenme kampanyası

Paylaş
TEKSİF Bakırköy Şubesi'nden
   örgütlenme kampanyası
Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve üç haftadır direnişte olan Orjin Grup'a bağlı Natura Tekstil işçileriyle birlikte, fabrikanın bulunduğu İkitielli Organize Sanayi Bölgesi'nde bir basın açıklaması düzenleyen TEKSİF Bakırköy Şubesi, sendikal örgütlenme hakkı önündeki engellerin kaldırılması için İstanbul çapında bir kampanya başlattıklarını duyurdu.
Bakırköy Sümerbank'ta çalışan bir grup işçinin de destek olduğu eylemde açıklamayı TEKSİF Bakırköy Şube Başkanı Çetin Yelken yaptı. İşten atılan Natura Tekstil işçileri ve Bakırköy Sümerbank işçilerinin dışında çevre fabrikalardan Barlo Tekstil'de ve yine İkitelli Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan çeşitli işyerlerinde çalışan işçilerin desteklediği eylemde konuşan Yelken, günlerdir gündemde tutulan Avrupa Birliği tartışmalarına değindi. Avrupa Birliği veya Avrupa standartları adına ulusal bağımsızlığın peşkeş çekilmekte olduğunu söyleyen Yelken, "Ancak örgütlenme özgürlüğü, emek ve emekçi hakları sözkonusu olduğunda ne Avrupa standartları ne de Avrupa Birliği gündeme geliyor" dedi.
Bunun ikiyüzlülük olduğunu ifade ederek, "TEKSİF Bakırköy Şubesi olarak bugünden itibaren işyeri önünde bir direniş başlatıyoruz, eğer işveren barışçıl görüşme taleplerimizi kabul etmez ve taleplerimizi yerine getirmezse bu direnişi sonuna kadar götüreceğiz" diyen Yelken, sendikal örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması için İstanbul çapında bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Başlattıkları çalışmaya ilişkin gazetemize de bilgi veren Yelken, sözkonusu çalışmalar çerçevesinde Şubeler Platformu ve İstanbul çapında örgütlü olan diğer sendikalar ve kitle örgütleriyle de ilişki kuracaklarını söyledi.
"Sendika hakkımız söke söke alırız", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" gibi sloganların atıldığı eylem, Yelken'in, işçileri bundan sonra yapılacakları görüşmek üzere, Bakırköy'de bulunan sendika şubesine çağırmasının ardından sona erdi. Eylemin ardından gelen polis, işçilerin fabrika önünde beklemelerine engel olmaya çalıştı. Patronun, "aşağıdakilerin arasında işçi olmayanlar var" yönlü bir ihbarına dayanarak, işçilerin kimliklerini kontrol eden polis, dayak ve gözaltı tehtidinde bulundu.
ÖNCEKİ HABER

Osman Durmuş'un kadro harekâtı sürüyor

SONRAKİ HABER

Öğrenciye 'şüpheli' eziyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...