15 Aralık 1999 22:00

Osman Durmuş'un kadro harekâtı sürüyor

Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan kadrolaşma İzmir'de yeni atamalarda kendini gösterdi. Osman Durmuş'un partizanca kadrolaşma uygulamalarını terk etmesini istediler.

Paylaş
Osman Durmuş'un kadro harekâtı sürüyor
Erol Teslim
Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan kadrolaşma İzmir'de yeni atamalarda kendini gösterdi. İzmir'de geçtiğimiz günlerde sağlık örgütlerinin çağrısıyla bir araya gelen kitle örgütleri, yaptıkları basın toplantısında, Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un partizanca tutumunu ve kadrolaşma uygulamalarını terk etmesini istediler. Yapılanları halk sağlığı ile dalga geçmek olarak değerlendiren kitle örgütleri, atamaların durdurulmasını istedi. Atamalarla yetinmeyen Bakan Durmuş'un ise Sağlık Eğitim Enstitüleri'ne de el attı. Durmuş'un enstitülere öğrenci alımının merkezi sınav ile değil bakanlık tarafından yapılacağını açıklaması, öğrenci alımında da kadrolaşmaya gideceği endişesi yarattı.
Durmuş'un daha ilk günden itibaren başlattığı kadrolaşma yönlü atamalar sürüyor. İzmir MHP İl Başkanı Yusuf Mamalı'nın eşi Gülsüm Mamalı, Durmuş tarafından gönderilen bir faks ile Behcet Uz Çocuk hastalıkları Hastanesi'ne müdür yardımcısı olarak atanmıştı. Alsancak Devlet Hastanesi'nde ise 7 başhekim yardımcısı görevden alınırken, yerlerine MHP kanalıyla iki atama yapıldığı belirtiliyor.
SES İzmir Şubesi'nin yaptığı araştırmaya son aylarda İl Sağlık Müdürlüğü'nde, İzmir Atatürk Devlet Hastanesi'nde, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde yeni atamalar yapıldı. Alsancak Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekimler Metin Turan ile Erdal Özkaya'nın başhekim yardımcılığına atanması ile başhekim yardımcılarının sayısının 13'e çıktığı belirtilen araştırmada, atamaların tüm Ege Bölgesi'nde sürdüğü belirtiliyor.
Bayındır Devlet Hastanesi, Urla Devlet Hastanesi, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa Devlet Hastanesi, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Denizli, Uşak, Muğla, Bodrum, Milas Devlet Hastaneleri de Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un yeni atamalarından nasibini alan hastaneler.
Okullarda da kadrolaşma
Sağlık Bakanlığı aldığı karar ile Sağlık Eğitim Enstitüsü'ne yeniden öğrenci alımına karar verdi. Ancak öğrenci alımının merkezi sınavla değil de bakanlık tarafından yapılacak olmasının kadrolaşma amaçlı olduğu belirtiliyor. Enstitülere 1994 yılında öğrenci alımına son verilmeden önce, 1992 ve 1993 yıllarında öğrenci alımı merkezi sınavla yapılıyordu.
ÖNCEKİ HABER

En çok ANAP öptü!

SONRAKİ HABER

TEKSİF Bakırköy Şubesi'nden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...