15 Aralık 1999 22:00

FP davasında karar 2000'de

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş tarafından FP hakkında açılan kapatma davasında, 2000 yılının Ocak ayında yeni bir aşamaya gelinecek.

Paylaş
FP davasında karar 2000'de
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş tarafından "laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği" ve "kapatılan RP'nin devamı olduğu" gerekçesiyle FP hakkında açılan kapatma davasında, 2000 yılının Ocak ayında yeni bir aşamaya gelinecek.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Savaş, 18 Ocak 2000'de sözlü açıklama yapacak. Anayasa Mahkemesi, parti yetkililerinin sözlü savunmalarını da 25 Ocak 2000 tarihinde dinleyecek. Sözlü savunma ve açıklamaların tamamlanmasının ardından, Anayasa Mahkemesi'nin 11 kişilik heyeti, davayı sonuçlandırmak üzere toplanacak ve yapacağı değerlendirmeden sonra kararını verecek.
Anayasa Mahkemesi, iptal davasını esastan görüşmeye geçmeden önce, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın esas hakkındaki mütalaasında Anayasa'ya aykırılık iddiasında bulunduğu, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran ve geçen yasama döneminde değiştirilen Siyasi Partiler Yasası'nın 103. maddesinin ikinci fıkrasının iptal istemini de karara bağlayacak.
ÖNCEKİ HABER

FP'li milletvekili, müdürüyle mahkemelik

SONRAKİ HABER

En çok ANAP öptü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...