15 Aralık 1999 22:00

FP'li milletvekili, müdürüyle mahkemelik

FP'li Konya Milletvekili Özkan Öksüz, sahibi olduğu fabrikada üst düzey sorumluluk vererek çalıştırdığı Yücel Acar'ın haklarını vermiyor.

Paylaş
FP'li milletvekili, müdürüyle mahkemelik
Jülide Kalıç
Fazilet Partisi Konya Milletvekili Özkan Öksüz, sahibi olduğu uluslararası ihracat yapan MÜTAŞ Tekstil Fabrikası'nda çalıştırdığı personelinin haklarını vermiyor.
Bundan 3 yıl önce MÜTAŞ'ta İç Piyasa Organizatörü olarak işe başlayan Yücel Acar, Özkan Öksüz'ün vaat ettiği hiç bir sözü yerine getirmediğini bildirdi. FP'li Milletvekili Özkan Öksüz'ün kendisini yeminlerle kandırdığını ve bu yeminlere inanmakla büyük hata yaptığını sonradan anladığını ifade eden Acar, bir yıllık haklarını almak için MÜTAŞ Tekstil Fabrikası'na ve Özkan Öksüz'e dava açtı.
İşe 1 milyar lira maaş, sigorta, ev kirası ve yol masraflarının şirket tarafından karşılanması şartlarıyla başladığını söyleyen Yücel Acar, bir yıl süreyle şirkette çalıştığını ve hiçbir şartın yerine getirilmemesi üzerine işten ayrıldığını belirtti.
İstanbul'da yaşayan ve yeni işi nedeniyle Ankara'ya yerleşen Acar, MÜTAŞ'da çalışırken ekonomik sıkıntı çektiğini, taksitlerini ve kirasını ödeyemez duruma geldiğini anlattı. İşten ayrıldıktan sonra, Özkan Öksüz'ce gasp edilen haklarını almak için dava açmaya karar verdiğini ve yasal işlemleri başlattığını bildiren Acar, Özkan Öksüz'ün dava açıldığını öğrenmesinden sonra kendisini tehdit ettiğini dile getirdi.
"İş müfettişlerini etkiledi"
Acar, yaptığı ihbarlar üzerine iş müfettişlerinin MÜTAŞ'a gittiğini ve Özkan Öksüz ve beraberindeki çalışanların "Yücel Acar diye biri bizde çalışmadı" şeklinde ifade verdiğini söyledi. Müfettişin kendisini de arayarak maaşına, sigorta haklarına ve kıdem tazminatına ilişkin yazdığı dilekçeyi geri çekmesi için ricada bulunduğunu bildiren Acar, Özkan Öksüz'ün iş müfettişlerini etkilediğinden şüphelendiğini ifade etti.
Müfettişlerin çalıştığına dair bir delil bulunamadığı şeklinde rapor hazırladığını belirten Acar, işten çıkarılma korkusuyla MÜTAŞ'ta çalışanların kendisi lehine ifade vermediklerini, sadece kendisiyle beraber çalışıp daha sonra işten ayrılan kişilerin MÜTAŞ'ta çalıştığına dair tanıklık yaptığını anlattı.
Özkan Öksüz'ün yalancı tanıklar tuttuğunu ve sahte çekler hazırladığını öne süren Acar, çalıştığı sürece küçük miktarlarda avans çektiğini ve çekler aldığını belirtti. Özkan Öksüz'ü, "evrakta sahtekârlık yapmakla" suçlayan Acar, "ev sahibine kira karşılığı verildiği" söylenen çeklerle kendisine verilen çeklerin numaralarının aynı olduğunu, ev sahibinin ise böyle bir çek almadığını söylediğini vurguladı. İşyerinden imza atmadan hiç para almadığını dile getiren Acar, Özkan Öksüz'ün sahte evrak düzenlediğinin de ortaya çıktığına işaret etti. Daha sonra MÜTAŞ'ta çalıştığının kabul edildiğini söyleyen Yüksel Acar, ancak bu seferde işini iyi yapmadığına dair iftiralar atılmaya başlandığını belirtti.
'Ödemelere dair delil yok'
Yücel Acar'ın avukatı Celal Neiş ise müvekkilinin çalıştığı süredeki haklarını almak için dava açtıklarını belirterek, karşı tarafın 1 milyar 800 milyon lira civarında ödeme yaptığını iddia ettiğini, ancak istemelerine rağmen bunu belgeleyemediklerine dikkat çekti. Ödemelere ilişkin makbuzlarda, ödemeyi yapanın ve alanın imzası olması gerektiğine işaret eden Neiş, karşı tarafın yaptığını iddia ettiği ödemelere dair delil getirmesi gerektiğini belirtti. Acar'a verilen çeklerle Acar'ın ev sahibine verilen çekin numaralarının aynı olduğunu, böylelikle karşı tarafın müvekkiline yaptığı ödemenin miktarını yüksek tutmaya çalıştığını ifade eden Neiş, bu durumun suç olduğunu bildirdi.
Dava sürüyor
Bu arada Yücel Acar'ın, Özkan Öksüz ve firması aleyhine Ankara 5'nci İş Mahkemesi'nde açtığı dava ise devam ediyor. Davanın son duruşması 14 Aralık günü yapıldı. Duruşma, Özkan Öksüz'ün avukatlarının mazeret beyan ederek katılmamaları üzerine 2000 yılının Şubat ayına ertelendi.
ÖNCEKİ HABER

Milletvekillerinin 'idamlık' soygunu

SONRAKİ HABER

FP davasında karar 2000'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...