13 Aralık 1999 22:00

Kutan'dan 7'li İnisiyatif'e övgü

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Hak-İş Konfederasyonu'nu ziyaret ederek, Genel Başkan Salim Uslu'yu ve konfederasyonun yeni yönetimini kutladı.

Paylaş
Kutan'dan 7'li İnisiyatif'e övgü
Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Hak-İş Konfederasyonu'nu ziyaret ederek, Genel Başkan Salim Uslu'yu ve konfederasyonun yeni yönetimini kutladı.
Kutan, Hak-İş'in yeni yönetimine başarılar dileyerek, yeni oluşturulan 7'li Sivil İnisiyatif'in Türkiye'nin demokrasisi açısından önem taşıdığını iddia etti. Hak-İş'in 28 Şubat süreciyle oluşturulan 5'li İnisiyatif içinde yer almadığını hatırlatan Kutan, 7'li Sivil İnisiyatif'in öncekinden daha farklı olacağını savundu.
Recai Kutan, AB sürecinden sonra Erbakan ve Refah Partililerin işinin kolaylaşmasının aksine zorlaşacağına ilişkin Ecevit'in sözlerinin hatırlatılması üzerine, Türkiye'nin Kopenhag kriterlerini uygulayıp uygulamayacağına dair var olan şüphelerinin Ecevit'in bu sözleri ile güçlendiğini kaydetti. Kutan, Ecevit'in batının laiklik anlayışını içine sindiremediğini belirterek, "Gelsinler, hodri meydan. Kopenhag kriterlerinin gerektirdiği bütün yasal düzenlemeler için parti olarak desteğimizi veriyoruz" dedi.
Hak-İş'in savunduğu demokrasi anlayışına uymadığı için 5'li İnisiyatif'te yer almadıklarını ifade eden Uslu, 7'li İnisiyatif'in hiçbir kişi ve kuruma bağlı olmayacağını öne sürdü. Uslu, 7'li İnisiyatif'in Ekonomik ve Sosyal Konsey'in işletilmesi talebini ortaya koyduğunu söyleyerek, gündemi hükümet tarafından belirlenen ve sosyal tarafların sadece dinleyici olduğu bir ESK istemediklerini dile getirdi.
Avrupa Birliği'ne adaptasyon sürecinin hızlandırılması halinde Türkiye'nin kısa sürede AB'ye üye olabileceğini anlatan Uslu, Türkiye'nin AB üyeliği için taviz vermediğini, AB içinde Türkiye'nin kendi koşullarını ortaya koyacağını ileri sürdü.
'Özelleştirme için gerekçe'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın SSK'daki yolsuzluklara ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Uslu, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nda da benzer yolsuzluklar olmasına rağmen SSK'nın öne çıkartılarak, SSK'nın özelleştirilmesi için kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

CHP, KESK'i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Afrika'nın vahşete çağrılı çocukları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...