12 Aralık 1999 22:00

New York'ta grevciler belediyeyi korkuttu

Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan New York'ta, metro ve otobüs işçilerinin başlatacakları grev, kent yöneticilerini derin bir endişeye soktu.

Paylaş
New York'ta grevciler belediyeyi korkuttu
Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan New York kentinde, metro ve otobüs işçilerinin çarşamba günü başlatacakları greve kararlı bir biçimde hazırlanmaları, kent yöneticilerini derin bir endişeye soktu.
ABD'nin en büyük kentlerinden olan New York'taki Toplu Taşım İdaresi (MTA)'ne bağlı işyerlerinde çalışan işçiler tarafından uzun bir aradan sonra yapılacak greve katılımın büyük olacağı ve kentte hayatın duracağı belirtilirken, Belediye Başkani Rudolph Giuliani, işçilerin taleplerini kabul etmemekte direniyor.
İşçilere tehditler yağdıran Rudolph Giuliani, son olarak grev kararı alan işçi sendikasını, günde 25 milyon dolar ceza ve tazminat talebiyle mahkemeye vereceğini açıkladı. İşçilere mahkeme tehdidi
Aynı sendikaya yönelik 1980 yılında açılan benzer bir davada mahkeme sendikayı 1.5 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm etmişti. New York Belediyesi'nin, grev başladığı takdirde kentte ulaşımı düzenlemek ve polisiye görevleri yerine getirmek için özellikle fazla mesailer nedeniyle her gün milyonlarca dolar ek harcama yapmak zorunda kalacağı belirtiliyor.
Grev sırasında uygulanmak üzere alınan önlemler çerçevesinde, kentin en kalabalık kesimi Manhattan'da otomobillerin tek yolcuyla trafiğe çıkması yasaklandı, taksilerin de aynı yöne giden 4 yolcuya kadar müşteri almaları istendi. Belediyenin aldığı bu 'zorlama önlem' kararlarının, grevin etkisini kırmaya yetmeyeceğini dile getiren işçiler, Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ücret artışı talebini kabul etmeden geri adım atmayacaklarını duyurdu. Metro ve otobüs işçileri, 3 yıl için yüzde 27 ücret artışı talebinde bulunurken, işveren 4 yıllık sözleşme karşılığında yüzde 12'lik gülünç bir artış öneriyor.
ÖNCEKİ HABER

Köpek kuduzu bir tek bizde var

SONRAKİ HABER

Tek bir amaç için birleştiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...