10 Aralık 1999 22:00

Dağıtım ihaleleri uyum yasalarını

   bekliyor

Paylaş
Dağıtım ihaleleri uyum yasalarını bekliyor
15 elektrik dağıtım bölgesinin ihaleleri tahkimle ilgili uyum yasalarının çıkarılmasını bekliyor.
Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ. (TEDAŞ) Genel Müdür Vekili Osman Nuri Doğan, 3 tarifeli elektrik sayaçları hakkında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 15 elektrik dağıtım bölgesinin ihalelerinin sözleşmelerinin imzalandığını hatırlatan Doğan, "Devir işlemleri henüz bitmedi. Tahkimle ilgili uyum yasalarının çıkarılması bekleniyor. Şirketler para bulursa biran önce bitecek. Çünkü devletle bu sistem yürümüyor. Kayıp kaçak oranımız çok fazla" dedi.
Üç tarifeli sayaç uygulamasına başladıklarını ifade eden Doğan, böylece hem ülke ekonomisine katkıda bulunacaklarını, hem de vatandaşın kesesinden daha az bir harcama yapacağını belirtti. Elektrik fiyatlarının 17.00-22.00 saatleri arasında yükseldiğini, diğer zaman dilimlerinde ise düşük olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
"Vatandaş çamaşırını, bulaşığını 17.00'den önce veya 22.00'den sonra yıkaması durumunda ülke ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacak. Bu uygulamayla elektrik talebinde yüzde 7'lik bir düşüş sağlanacak ve ülke ekonomisine 1.5 milyar dolarlık kakıda bulunulacak."
ÖNCEKİ HABER

Besiciler Ankara'ya yürüme hazırlığında

SONRAKİ HABER

İnsan hakları haftası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...