09 Aralık 1999 22:00

Nükleer yerine rüzgâr

Greenpeace Akdeniz Ofisi, İTÜ İşletme Fakültesi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek rüzgâr enerjisi konusunda bilgi verdi.

Paylaş
Nükleer yerine rüzgâr
Greenpeace Akdeniz Ofisi, İTÜ İşletme Fakültesi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek rüzgâr enerjisi konusunda bilgi verdi.
Basın toplantısına, Avrupa Rüzgâr Enerjisi Birliği 2. Başkanı Sn. Soren Krohn, Uluslararası Greenpeace, Vakfı Enerji Çözümleri Bölümü Başkanı Dr. Karl Mallon, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynak ve Teknolojileri Araştırma Birimi Başkanı; OESD IEA Enerji Teknolojileri Sistem Analizleri Programı ve İleri Yerel Enerji Planlaması projelerinin Türkiye Temsilcisi Dr. Tanay Sıtkı Uyar ve Greenpeace Akdeniz Masası'ndan Melda Keskin konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye ve Avrupa Rüzgâr Enerjisi Birliği'nin Türkiye ve Dünya Enerji Planı'nı açıkladığı basın toplantısında, geçtiğimiz çarşamba günü Başbakan Bülent Ecevit'le Türkiye'nin enerji kaynakları hakkında yapılan görüşme anlatıldı. Toplantıda, Ecevit'le yapılan görüşmede rüzgâr enerjisi ile ilgili bilgiler sunulduğuna ve olumlu mesajlar alındığına dikkat çekildi.
Uluslararası Greenpeace Enerji Çözümleri Bölüm Başkanı Sn. Soren Krohn ve Uluslararası Greenpeace, Vakfı Enerji Çözümleri Bölümü Başkanı Dr. Karl Mallon yenilenebilir enerji kaynaklarından, bu kaynakların çevrenin korunmasına yaptığı katkıdan bahsettiler. Konuşmacılar rüzgâr enerjisinin 2020 yılına kadar dünya elektriğinin yüzde 10'unu sağlayacağını ve 1.7 milyar kişiye iş alanı yaratacağını ve 10 milyar tondan fazla karbondioksit yayılımını engelleyeceğini ifade ettiler.
Kocaeli Üniversitesi'den Dr. Tanay Sıtkı Uyar, enerji üretilirken geleceğin teknolojilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyleyerek, bütün enerji üretim türlerinin rüzgâr enerjisine kıyasla daha pahalı olduğuna dikkat çekti. Uyar, Başbakan Ecevit'le yaptıkları görüşmede, dünya ülkelerinin geleceğe yönelik planlarında rüzgâr enerjisine büyük bir pay ayırdıklarını, Türkiye'nin de buna paralel olarak rüzgâr enerjisine yönelmesi gerektiğini ifade ettiklerini ve bu tekliflerinin olumlu karşılandığını belirtti.
Konuşmacıların slaytlar ve istatistiklerle desteklediği toplantı, izleyicilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

AKTAŞ ÇEAŞ'ın aynası

SONRAKİ HABER

'Türkiye nükleer çöplük olmayacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...