16 Ağustos 2011 09:26

Güvenlik için ABD'nin Irak’tan çekilmesi şart!

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Irak’ta bulunan ABD işgal güçlerinin kalmaya devam etmesinin sorun olacağını dile getirdi. Tarık El Haşimi ancak ABD güçlerinin ülkeden gitmesi halinde, güvenlik durumunun iyileşeceğini dile getirdi.Haşimi yaptığı bir açıklamada “İşgal güçlerinin Irak topraklarına girdikleri

Güvenlik için ABD'nin Irak’tan çekilmesi şart!
Paylaş

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Irak’ta bulunan ABD işgal güçlerinin kalmaya devam etmesinin sorun olacağını dile getirdi. Tarık El Haşimi ancak ABD güçlerinin ülkeden gitmesi halinde, güvenlik durumunun iyileşeceğini dile getirdi.

Haşimi yaptığı bir açıklamada “İşgal güçlerinin Irak topraklarına girdikleri 2003 yılından bu yana Irak’ta huzursuz bir ortam var, bu aynı zamanda komşu ülkeler arasında da hassasiyetlere yol açtı.” dedi. El Alem Haber Kanalı’na göre Tarık El Haşimi, Irak’taki Amerikalı güçlerin bu ülkeden çekilmelerinin komşu ülkelerle güveni tazeleyeceğini ve Irak’ta güvenlik durumunun düzelmesine sebep olabileceğini dile getirdi. “Zira komşularımız bu güçlerin Irak’ta bulunmalarını kendilerine yönelik bir tehdit olarak görüyorlar” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı yardımcısı, ABD’yle Irak arasında imzalanan güvenlik anlaşmasına göre, Irak’taki işgal askerlerinin 2011 yılı sonuna kadar bu ülkeden çekilmeleri gerektiğini belirtti. Buna rağmen işgal güçleri yetkilileri Irak’ta kalmak için her türlü yolu deniyor. Eğitim uzmanlığı adı altında kalmak isteyen işgal güçleri Mukteda El Sadr tarafından tehdit edilmişti. ABD ordusu Bağdat yetkililerine kendilerinden kalmalarını istemeleri için sürekli baskı yapıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trafik terörü kurbanı gençler anıldı

SONRAKİ HABER

İran-Mısır ilişkileri gelişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...