07 Aralık 1999 22:00

Gürsan işçileri, işvereni ve sendikayı

   protesto etti

Paylaş
Gürsan işçileri, işvereni ve sendikayı
    protesto etti
Gürsan Cam işçileri, Türk-İş'e bağlı Kristal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılmalarını ve fabrikada çalışan arkadaşlarına yönelik işveren saldırıları devam ederken Kristal-İş yöneticilerinin sessiz kalmasını protesto ettiler.
Türk-İş Genel Merkezi önünde dün bir araya gelerek basın açıklaması yapan işçiler, işten atılmaları protesto için fabrika önünde başlattıkları direnişin üzerinden 60 gün geçtiğini belirterek, bu süre içinde işverenin işçileri sendikadan istifaya zorladığına, çalışan arkadaşlarını işten atmakla tehdit ettiğine ve işçileri birbirine düşürmeye çalıştığına dikkat çektiler.
Gürsan işvereninin, Gölbaşı ve Lalahan'da bulunan cam fabrikasına fason iş verdiğini, fabrikada taşeron şirketler kurup yeni işçi alımları gerçekleştirdiğini ve fabrikada pazar günü de dahil zorunlu mesai uygulaması başlattığını duyuran işçiler, işten atılanların sayısının 100'e ulaştığını bildirdiler. Üyesi oldukları Kristal-İş Sendikası'nın kendilerine gereken ilgiyi göstermemesinden yakınan işçiler, bunun sonucunda işten atmaların hızlandığını dile getirdiler.
Türk-İş Genel Sekreteri Hüseyin Karakoç ise işçilere yaptığı konuşmada, Türk-İş'in mağdur olan her çalışanın yanında olduğunu söyleyerek, Kristal-İş Sendikası'yla konuyu görüşeceklerini söyledi. Tüm sendikalara çağrıda bulunarak bir mücadele hattının örülmesi gerektiğini ifade eden Karakoç, gerekenin yapılacağını belirtti.
BES Genel Sekreteri Döndü Tata, TÜMTİS Ankara Şubesi Başkanı Nurettin Kılıçdoğan, Tüm Bel- Sen MYK Üyesi Erdoğan Tetik ve İHD Ankara Şube Başkanı Lütfü Demirkapı'nın da destek verdiği eylem, "İşçillerin birliği sermayeyi yenecek", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz" sloganları ile sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

İşçiye hep kriz var

SONRAKİ HABER

Natura Tekstil'de 32 işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa