06 Aralık 1999 22:00

Vergi iptali davasının kaderi

   FP'nin elinde

Paylaş
Vergi iptali davasının kaderi FP'nin elinde
DYP, ekonomi ve toplumda büyük dalgalanmalara yolaçan deprem vergilerinin peşini bırakmıyor. DYP, bunun için kamuoyunda "deprem vergisi" olarak bilinen vergi düzenlemelerinin iptali için hazırladığı dilekçeyi milletvekillerinin imzasına açtı.
DYP'nin deprem vergisinin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi için hukukçu ve ekonomist milletvekillerinin başlattığı ortak çalışması sonuçlandı. Hafta sonunda milletvekillerinin imzasına açılan dilekçe, 15 sayfadan oluşuyor. Vergi düzenlemelerine ilişkin yasanın yürürlüğünün durdurulması ve iptalinin istendiği dilekçenin Anayasa Mahkemesi'ne sunulabilmesi için ise FP'nin destek vermesi gerekiyor. Anayasa Mahkemesi'ne ancak ana muhalefet partisi ya da 110 milletvekilinin imzası ile başvuru yapılması nedeniyle toplam milletvekili sayısı 85 olan DYP aradaki açığı FP'li milletvekillerinin desteğiyle kapatmayı hedefliyor.
DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, FP'den 25 milletvekilinin dilekçeye imza atması halinde hafta içerisinde başvurunun Anayasa Mahkemesi'ne yapılacağını bildirdi. Daha önce temasa geçtikleri FP milletvekillerinin bu konuda destek sözü verdiklerini de belirten Güven, FP milletvekillerinin imza vermemesi durumunda başvurunun havada kalacağını kaydetti. "Umut ediyorum ki FP'li milletvekili arkadaşlarımız imza verirler" diyen Güven, gerekli sayıya ulaşılıp başvurunun gerçekleşmesi durumunda iptal için umutlu olduklarını da vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

Demirel 5 seneliğine seçilmeye razı

SONRAKİ HABER

Sendika yuvamız, yıktırmayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...