06 Aralık 1999 22:00

Metris Cezaevi'nde durum sakin

İBDA-C lideri ve üst düzey yöneticilerinin sevk edilmesi girişimi üzerine isyanın gerçekleştirildiği Metris Cezaevi'nde dün, durumun sakin olduğu öğrenildi.

Paylaş
Metris Cezaevi'nde durum sakin
İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu ile üst düzey yöneticilerinin başka bir cezaevine sevk edilmesi girişimi üzerine isyanın gerçekleştirildiği Metris Cezaevi'nde, dün, durumun sakin olduğu öğrenildi.
Önceki günkü olaylar sırasında 54 askerin tamamı, Özel Güvencan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gümüşsuyu Hastanesi, GATA Haydarpaşa Hastanesi ve Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nde tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.
Aynı olayda yaralanan tutukluların sayısı ve sağlık durumları ise koğuştan dışarı çıkmadıkları için belirlenemedi. Olaylar nedeniyle Metris Cezaevi'nde hasarlar oluştuğu, ancak bunun, 9 Temmuz 1997 günü 5 tutuklunun da ölümüyle sonuçlanan isyandan küçük olduğu ifade edildi. Tutukluların direnişinin önceki gün saat 16.00'da bitirilmesinden sonra, Salih Mirzabeyoğlu olarak tanınan Salih İzzet Erdiş'in de tutuklu bulunduğu İBDA/C üyelerinin kaldığı B-2 koğuşunda, olayların daha da büyümemesi için arama yapılmadığı ve "o haliyle bırakıldığı" öğrenildi. Metris Cezaevi'nde dün durumun sakin olduğunu ifade eden yetkililer, "Her şey eski halinde" dediler. Mirzabeyoğlu ve bir grup tutuklunun avukatı Hasan Ölçer de, cezaevinde durumun sakin olduğunu belirterek, olay sırasında, tutuklulardan tıbbi müdahale gerektirecek ölçüde yaralanan bulunmadığını ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

AKTAŞ'a karşı mücadele sürecek

SONRAKİ HABER

Soğuktan ölelim mi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...