06 Aralık 1999 22:00

Rusya'dan psikolojik savaş taktikleri

Rusya, Çeçenya'da yürüttüğü kara operasyonuna Çeçenleri de dahil ediyor.

Paylaş
Rusya'dan psikolojik savaş taktikleri
Rusya, Çeçenya'da yürüttüğü kara operasyonuna Çeçenleri de dahil ediyor. Geçtiğimiz kasım ayında Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin tarafından affedilerek cezaevinden çıkarılan eski Grozni Belediye Başkanı Beslan Gantamirov'un, emrindeki 60 Çeçen askerle birlikte Rusya tarafında çatışmalara katıldığı öğrenildi. Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan ve Moskova yanlısı tutumuyla tanınan Gantamirov'un ilk hedefinin, Grozni'nin 15 kilometre güneybatısındaki Gekhi kenti olduğu belirtildi.
Moskova'nın, Gantamirov ile işbirliği yaparak siyasi propaganda imkânlarının ne ölçüde geniş olduğunu gösterdiği ifade ediliyor.
Rus askeri yetkililer, stratejik Argun kentini ele geçirdiklerini, ancak kentte bulunan 200 Çeçen milisin kentin doğu kısmını halen savunduğunu duyurdular. Grozni'nin 6 kilometre yakınındaki Argun kenti, Rus birliklerinin kenti doğudan kuşatmasının önündeki en önemli engel. Bölgedeki çatışmaların giderek şiddetlendiği ve Çeçenlerin Rus askerlerini dağlık bölgelere çekmeye çalıştığı belirtiliyor.
'Grozni'yi terk edin'
Bu arada Rusya, Çeçenya'nın başkenti Grozni'deki sivillere, kenti terk etmeleri için cumartesi gününe kadar süre tanıdı ve bu sürenin bitiminde kentte kalan herkesin terörist olarak kabul edilerek yok edileceği yolunda tehditte bulundu. Rus NTV televizyonunun bildirdiğine göre, uçaklarla Grozni'ye dağıtılan el ilanlarında, "Kuşatıldınız. Grozni çevresindeki her yol tutuldu. Kaybettiniz. Rus komutanlığı size son bir şans veriyor" denildi. İlanda, Grozni'nin batısındaki Piervomayaskaya'nın kenar mahallelerinden kent dışına bir geçiş yolunun, cumartesi gününe kadar açık kalacağı da belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

Yaser Arafat'ın umudu Albright

SONRAKİ HABER

Biri rüşvetçi diğeri dolandırıcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa