16 Ağustos 2011 08:50

İsrail yine Gazze’ye saldırdı

İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen bir dizi saldırı iki Filistinlinin ölümüne, beş kişinin de yaralanmasına yol açtı. HAMAS’ın etkin olduğu kentteki acil yardım hizmetinin sözcüsü Adham Ebu Selmiya AFP Haber Ajansına verdiği bilgide “29 yaşındaki Musa Ştave’nin aldığı yaralar

İsrail yine Gazze’ye saldırdı
Paylaş


SALDIRILAR GECE BAŞLADI SABAH BİTTİ

Gece saatlerinde Gazze semalarında işgalci İsrail F-16 uçaklarının görünmesinin ardından 4 İsrail helikopterinin görüldüğünü belirten Filistin ajansları, Gazze’nin doğu bölgesinde uçan helikopterlerin ve insansız hava uçaklarının Gazze’yi taciz etmeye başlamasının ardından da bombardımana başlandığını bildirdi. Saldırıda 2 Filistinli yaşamını yitirirken, en az 5 Filistinlinin  de yaralandığı belirtiliyor. Gazze’nin güneyinin bombalanmasının ilk dakikalarında 3 Gazzeli yaralandı. Yaralılar Gazze Şifa Hastanesine götürüldü. Zeytun mahallesi ve çevresini bombalayan İsrail güçlerince yaralanan üç kişinin durumu ağır. Şifa Hastanesi, yaralıların sayısının arttığını bildirdi. İlk patlamanın , Zeytun mahallesindeki El Farık Camii’ye yakın olan tarım bölgesi olduğu açıklanırken, Gazze ilk yardım sorumlusu yaralıların yoğun bakım odalarına alındığını ve durumlarının kritik olduğunu kaydetti. Gazze’nin şiddetli bir biçimde bombalandığı kaydedilirken en az 5 ambulansın bölgeden yaralıları topladığı ileri sürüldü. İsrail saldırılarının ardından kısa bir süre sonra Şifa hastanesine kaldırılan yaralılardan birinin öldürüldüğü haberi geldi. Acil Servisler Sözcüsü Azam Ebu Selime şehid haberini doğruladı.

HERKES UYURKEN BOMBALADI

Apaçi helikopterlerin Han Yunus’u vurmasıyla devam eden saldırılar sonrası bölgede çok sayıda yaralanmanın gerçekleştiği belirtildi. Kuza bölgesinde Heron ve Apaçi helikopterlerinin bulunduğunu belirten Filistinli güvenlik kaynakları, El Kassam Tugaylarına bağlı bölgenin 3 kez art arda bombalandığını dile getirdiler. Gece 3 sıralarında resmi kaynaklara göre 2 kişi daha yaralandı ve bir kişi daha hayatını kaybetti. Çok alçaktan uçan Heronlarla yapılan hava saldırılarının ötesinde İsrail, Refah’ı karadan F-16 uçaklarının alçak uçuşlarıyla da vurarak iki noktayı tahrip etti. Gazze’de imsak vaktinde İsrail ordusu bir açıklama yaptı ve roket atıldığını tespit ettikleri noktalara saldırı düzenlediklerini açıkladı. Saldırıda korkan ve paniğe kapılan Gazze halkının savaş sığınaklarına indiği belirtildi.

HEDEF TÜNELLER

Sabahın ilk saatlerine kadar süren saldırıların ardından Apaçi helikopterlerinin bir süre daha  Gazze semalarında kontrol uçuşları gerçekleştirdiği, bir süre sonra da kentin batısına doğru ilerleyen F-16 uçaklarının tünelleri hedefleyerek ağır bombardımana başladığı belirtildi.. İsrail saldırıları an an internet üzerinden dünyaya aktarıldı. Atılan mesajlarda “İsrail F-16’ları alçak uçuşlar yapıyor,  tepemizde vızır vızır. Tünelleri vurdular, yaralılar var. Atılan bazı bombalar patlamamış şekilde bulundu.” denildi. Günün aydınlanması ile birlikte İsrail saldırı araçları bölgeden çekildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkmenistan'da Gülen cemaati okullarına kapatma

SONRAKİ HABER

Ergene nehrinde kirlilik isyan ettiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...