04 Aralık 1999 22:00

Cezaevlerinde hak gaspları sürüyor

Siyasi tutuklu yakınları, İstanbul İHD'de yaptıkları basın açıklaması ile cezaevlerinde hak gaspların devam ettiğini belirttiler.

Paylaş
Cezaevlerinde hak gaspları sürüyor
Siyasi tutuklu yakınları, İstanbul İHD'de yaptıkları basın açıklaması ile cezaevlerinde hak gaspların devam ettiğini belirttiler. Tutuklu yakınları, Ulucanlar Cezaevi'nde yaşanan katliamdan yaralı olarak kurtulan ve tedavileri engellenen Cemal Çakmak ve diğer yaralılara sahip çıkacaklarını ve öldürtmeyeceklerini belirttiler.
Basın açıklaması tutuklu eşi Suna Menekşe tarafından okundu. Ulucanlar katliamının ardından hak gaspların devam ettiğine dikkat çeken Menekşe, "Bunun en açık örneği yaralı tutukluların tedavilerinin kısmi oranda başlatılmasında halen baskılar uygulanmaktadır" dedi. Burdur Cezaevi'nde bulunan siyasi tutukluların, tuvalate, banyo ve görüşmeye çıktıklarında aramaya tabi tutulduklarını ifade eden Menekşe, "Bayan tutuklularla dayatılan aramalar erkek gardiyanlara yapıtırılmaktadır ve bu esnada elle tacizde bulunulmaktadır" diye belirtti. Burdur Cezaevi Müdürü'nün 'Hak almak istiyorsanız, bedel ödemek zorundasınız' şeklinde tehditte bulunduğunu söyleyen Menekşe, "Ulucanlar katliamı son yılların en kapsamlı cezaevi operasyonudur" dedi.
Medyayı kullanıyorlar
Operasyonların ardından onlarca yaralı tutuklunun sevk edildikleri cezaevlerinde tecrit edildiğini, sağlıksız koşullarda tutulduklarını belirten Menekşe, oda sisteminin bir aldatmaca olduğunu söyledi. Cezaevlerinde yaşanan hak gasplarını önlemek için toplumsal muhalefetin sahiplenmesiyle önleneceğini söyleyen Menekşe, herkesi siyasi tutuklulara sahip çıkmaya çağırdı.
İHD Cezaevi Komisyon Üyesi Ümit Efe de, son olarak Ulucanlar cezaevindeki katliamda savcılık iddianamesinde öldürülen 10 tutuklunun suçlu gösterilmesini protesto ettiklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Hukukçular idam cezasını tartıştı

SONRAKİ HABER

'Genel grev kararı almalıyız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...