04 Aralık 1999 22:00

TÜMTİS'e saldırı protesto edilecek

TÜMTİS üyesi ambar işçileri, yarın İstanbul'da Topkapı Ambarlar'da yapacakları eylemle sendikalarına yönelik saldırıları protesto edecekler.

Paylaş
TÜMTİS'e saldırı protesto edilecek
TÜMTİS üyesi ambar işçileri, sendikalarının İzmir Şubesi'ne yapılan saldırıyı protesto etmek için, yarın saat 11.00'de İstanbul Ambar Temsilciliği önünde basın açıklaması yapacak.
Konuyla ilgili TÜMTİS Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, işveren bağlantılı işçi düşmanı güçler tarafından yapılan bu saldırının yalnız TÜMTİS'e değil, işçi sınıfına ve örgütlü güçlere yönelik saldırıların devamı olduğu belirtildi. Açıklamada, TÜMTİS'in kuruluşundan bu yana birçok saldırıyla yıldırılmaya çalışıldığı belirtilerek, "TÜMTİS üyleriyle birlikte dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Bu saldırıyı yapanlar iyi bilmelidir ki dişleri, tırnakları, kanları ve canları pahasına TÜMTİS'i kuranlar, onu yaşatmak için yine bu bedelleri ödemek pahasına sendikasına sahip çıkacaktır" denildi. Açıklamada, sendikalara, kitle örgütlerine ve sınıftan yana siyasi partilere yarın gerçekleştirilecek protesto eylemiyle dayanışma çağrısı yapıldı.
TÜMTİS İzmir Şubesi yöneticileri, 2 Aralık Perşembe günü keyfi gerekçelerle gözaltına alınmış, aynı akşam şube binasına girilerek telefon kabloları kesilmiş, ortalık dağıtılıp tiner dökülerek yakılmaya çalışılmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Memur 'sefalete hayır' dedi

SONRAKİ HABER

Barınma yardımı kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...