03 Aralık 1999 22:00

Öngören anısına festival

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 26 Nisan-9 Mayıs 1999 tarihleri arasında yapılan 11'inci Ankara Uluslararası Film Festivali'nde...

Paylaş
Öngören anısına festival
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 26 Nisan-9 Mayıs 1999 tarihleri arasında yapılan 11'inci Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ödül alan yapıtların sahiplerine ödülleri dün düzenlenen bir törenle verildi. Ödül töreni ile, aralarında Çankaya Belediyesi'nin de bulunduğu pek çok kuruluşun destek verdiği 12'inci Ankara Uluslararası Film Festivali de start almış oldu.
Festival Başkanı Ömer Tuncer, ödül töreninde yaptığı konuşmada, festivalin başarısını onurla sürdüreceklerini dile getirerek, bundan sonraki festivallerin bu yıl hayatını kaybeden Mahmut Tali Öngören anısına düzenleneceğini belirtti. Bu yılki festivalde "Film Öyküsü Yarışması" dalında da ödül vereceklerini duyuran Tuncer, Çankaya Belediyesi'nin öyküleri kitap haline getireceğini bildirdi. Festivalde 23 milyar lira parasal ödül dağıtacaklarını söyleyen Tuncer, parasal ödüllerin Çankaya Belediyesi tarafından karşılanacağını dile getirdi.
Çankaya Belediyesi'nin, Ankara'yı kültür ve sanatın başkenti yapmak için çaba sarf ettiğini vurgulayan Çankaya Belediyesi Başkanı Haydar Yılmaz ise bu festivalle Ankaralı sanatseverleri sinema ile buluşturacaklarını söyledi. Mahmut Tali Öngören'i saygıyla andıklarını ifade ederek, festivalin gelenekselleşerek devam edeceğini belirten Yılmaz daha sonra ödül alan yapıtların sahiplerine ödüllerini verdi.
Ulusal Uzun Film dalında En İyi Film Ödülü'nü alan "Güneşe Yolculuk" adlı film 3 milyar lira ile ödüllendirilirken, Seçiciler Kurulu Özel Ödülü'nün sahibi "Gemide" filmi, 2 milyar lira ile ödüllendirildi. "En İyi Yönetmen Ödülü" ve "Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü'nün sahibi "Güneşe Yolculuk" adlı filmin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu ise toplam 2 milyar 400 milyon lira ödül aldı.
Ulusal Kısa Film dalında Dramatik dalda birinci "Nameste", Deneysel dalda birinci "Telefon" ve Canlandırma dalında birinci "Dünyayı Kurtaran Adam" adlı filmler 500 milyon lira ile ödüllendirilirken, Belgesel Film dalında birincilik ödülünü kazanan "Anadolu'nun Solan Rengi Semahlar" adlı belgesel 600 milyon lira, ikincilik ödülünü alan "Eskici" adlı belgesel 400 milyon lira, üçüncülük ödülünü alan belgesel "Tanrıçanın İzinde" ise 300 milyon lira ile ödüle değer görüldü.
Ulusal Belgesel Öğrenci Film Yarışması'nda birinci Taner Baltacı ve Funda Uluköse'nin filmi "Hedi Hedi" 600 milyon lira, ikinci Özgür Yaren ve Bilinç Çilingiroğlu'nun filmi "Trik-Trak" 400 milyon lira, üçüncü Neslihan Akpınar, Anıl Çalçalı ve Şermin Tağ'nın filmi "İki Gün İki Gece" ise 300 milyon lira ile ödüllendirildi.
Afiş dalında ise 250 milyon lira ile Çiğdem Demir birincilik ödülünü alırken, 150 milyon lira ile Salih Denli ikincilik ödülünü, 100 milyon lira ile de Ayhan Çelik üçüncülük ödülünü aldı.
ÖNCEKİ HABER

Niçin Sosyalizm?

SONRAKİ HABER

'İdam cezalarını uygulamayın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa