02 Aralık 1999 22:00

Kamu emekçileri Ankara yolunda

KESK'e bağlı kamu emekçileri, '2000 yılı bütçesini protesto etmek, sefalete teslim olmamak ve bu gidişi değiştirmek' talebiyle yarın Ankara'da yapılacak mitingte bir araya gelecekler.

Paylaş
Kamu emekçileri Ankara yolunda
KESK'e bağlı kamu emekçileri, '2000 yılı bütçesini protesto etmek, sefalete teslim olmamak ve bu gidişi değiştirmek' talebiyle yarın Ankara'da yapılacak mitingte bir araya gelecekler. KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, sefalet ücretine teslim olmamak için tüm kamu emekçilerini mitinge çağırdı.
Miting, 09.00'da Hipodrom'da toplanılarak, eski Terminal-Celal Bayar güzergâhından yapılacak yürüyüşün ardından saat 11.00'de Sıhhıye Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Mitinge KESK'in örgütlü olduğu tüm illerden kitlesel katılım olacak.
Siyami Erdem, dün düzenlediği basın toplantısında, demokrasi, barış ve insan haklarının yerleşmesinin ekonomik gelişmeyle yakından ilgili olduğunu, yoksulluğun, sefaletin olduğu yerde baskının artmasının kaçınılmaz olacağını söyledi. 2000 yılı bütçesinin halka karşı olduğunu, IMF politikaları ile hazırlandığını ifade eden Erdem, 1993 yılında bütçeden personele ayrılan pay yüzde 34,9 iken 2000 yılı için bu oranın yüzde 21,2 indiğini, son yedi yılda personele, yatırıma, eğitime, sağlığa ayrılan payda düşüş, faizlerde de artış yaşandığını kaydetti.
Erdem, bu oranların sosyal devlet anlayışından uzaklaşıldığının göstergesi olduğunu, bu olumsuz tablodan tüm siyasilerin sorumlu olduğunu dile getirerek, "Bu bütçede kamu çalışanları, emekliler, işçiler, eğitim olanaklarından yoksun bırakılan gençler yok. Bir avuç azınlığın çıkarları için oluşturulmuş bir bütçe" dedi. Bütçede en fazla mağdur bırakılan kesimlerden birisini kamu çalışanlarının oluşturduğunu, onur kırıcı ücretle yaşamak zorunda bırakıldıklarını ifade eden Erdem, bu duruma tepki göstermenin temel görevleri olduğunu, ekonomik ve sosyal haklar için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Siyami Erdem, MAI anlaşmalarının, tahkimin, özelleştirmenin, Sosyal Güvenlik Yasası'nın, kamu çalışanlarına sefalet ücreti ve grevsiz, toplusözleşmesiz sendika dayatmasının başka bir Türkiye yaratma kurgusu olduğunu, kendilerinin ise insan hak ve özgürlüklerin yerleştiği, barış ortamının sağlandığı, paylaşımın adil olduğu bir ülke istediklerini kaydetti.
Basın toplantısının ardından KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, üzerinde "Sefalet ücretine teslim olmayacağız", "Sadaka değil toplusözleşme" yazılı önlüklerle sendika yöneticileri ile birlikte Kızılay'da mitinge çağrı bildirilerini dağıttı.
KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Bedriye Yıldızeli de Ankara mitingine tüm güçleriyle katılacaklarını duyurdu. Buna göre Kocaeli'den Ankara'ya gidecek otobüsler, 3 Aralık Cuma akşamı saat 12.00'de Halkevi önünden hareket edeceği bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Adam adama markaj

SONRAKİ HABER

Seattle'da eylem günlüğü...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...