30 Kasım 1999 22:00

Asker Dersim'de minibüs taradı

EMEP Pertek ilçe yöneticisi Süleyman Ekrem'in minibüsü askerler tarafından tarandı. Elazığ ile Dersim'e bağlı Kacarlar köyü arasında yolcu taşımacılığı yapan...

Paylaş
Asker Dersim'de minibüs taradı
Elazığ ile Dersim'in Pertek ilçesindeki Kacarlar köyü arasında minibüs seferi yapan EMEP Pertek İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ekrem'in minibüsü askerler tarafından uyarı yapılmadan tarandı. Ekrem ve minibüste bulunan üç kişi yaşamını yitirdi.
Süleyman Ekrem, önceki gün saat 18.30 sıralarında Elazığ'a yolcuları bıraktıktan sonra, Kacarlar'a geri döndü. Yol boyunca yolcular inerken, minibüste Ekrem dışında üç kişi kaldı. Pirinçli köyü girişindeki okulun önünde bulunan askerler, dur ihtarında bile bulunmadan minibüse ateş açmaya başladı. Askerlerin açtığı ateş sonucu Ekrem ve minibüsteki üç yolcu yaşamını yitirdi.
Ölen yolculardan birinin ailesi tarafından Mazgirt'in Güneşdere köyüne götürüldüğü ve Ekrem ile iki yolcunun cesedinin ise Pertek'te tutulduğu bildirildi. Pertek Sağlık Ocağı'nda otopsi işlemleri için bekletilen cenazeler bir süre ailelere verilmedi. EMEP ilçe yöneticisi Ekrem'in cenazesi, bugün Pertek'in Kacarlar köyünde toprağa verilecek.
OHAL Valiliği yalan söylüyor
Öte yandan dün konuyla ilgili Anadolu Ajansı'ndan geçen haberde, "Güvenlik güçlerince Tunceli'nin Pertek ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, 4 terörist ölü ele geçirildi" iddiası yer aldı.
Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamaya dayandırılan haberde, güvenlik güçlerince PKK'ye yönelik olarak Tunceli'nin Pertek ilçesi kırsalında yapılan operasyon sırasında "çatışma çıktığı", "4 kişinin silahlarıyla ele geçirildiği" iddia edildi.
ÖNCEKİ HABER

Nâzım'dan Lorca'ya,

SONRAKİ HABER

Demirel ve Ecevit renk vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...