29 Kasım 1999 22:00

Türk-İş Genel Kurulu yarın başlıyor

Türk-İş Başkanlar Kurulu, yarın başlayacak olan Genel Kurul öncesi son toplantısını dün yaparak, divanı ve komisyon raporlarını görüştü.

Paylaş
Türk-İş Genel Kurulu yarın başlıyor
Türk-İş Başkanlar Kurulu, yarın başlayacak olan Genel Kurul öncesi son toplantısını dün yaparak, divanı ve komisyon raporlarını görüştü. Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, kendisini şanslı gördüğünü söyleyerek, 17'inci Genel Kurul'da yaşanan çirkinliklerin yaşanmamasına özen gösterileceğini söyledi.
Basına kapalı olarak yapılan toplantıdan sonra görüştüğümüz Meral, Genel Kurul'a uluslararası düzeyde yoğun bir katılımın olacağını belirtti. Eleştirilerin olabileceğini, üç siyasi partiden oluşan hükümetin bile sorunlar karşısında bocaladığını belirten Meral, sorunlarının ülke sorunlarıyla içiçe olduğunu, onlar çözülmeden çözümün mümkün olmadığını öne sürdü. "Bizi gelecekte çetin bir mücadele bekliyor. İnşallah galip geleceğiz. Devlet mekanizması tıkandı, işçi ücretlerini bile alamıyor. Depremin getirdiği bazı olumsuzluklar gerekçe gösteriliyor ama bu gerekçe olamaz" diyen Meral, Genel Kurul'da eleştirilerin dile getirilebileceğini, ancak 17'inci Genel Kurul'daki hoş olmayan gürültü ve patırtının yaşanmaması için başkanlardan yardım istediğini ifade etti. Meral, "Genel Kurul'dan sonra yine biraraya geleceğiz. Birbirimizi kırarsak, birlikteliğimize gölge düşer dedim. Arkadaşlar olumlu karşıladılar" dedi. Meral, henüz listesini oluşturmadığını, karşı tarafın listesini açıklamasından sonra "taşları nereye koyacağını belirleyeceğini" söyledi.
Seçilip seçilemeyeceği yönündeki bir soruyu değerlendiren Meral, "Arkadaşlarımın uğrunda milletvekilliği tekliflerini geri çevirdim. Çünkü onlar beni meydanlarda yalnız bırakmadı. Ben de onları toplusözleşme döneminde yalnız bırakamazdım. Umuyorum ki, arkadaşlarım benim bu hizmetlerimi unutmayacaktır" diyerek, bu bakımdan kendini daha güçlü gördüğünü söyledi.
Başkanlar Kurulu'nda Genel Kurul için Divan Başkanlığına Türk-İş Genel Mali Sekreteri Sabri Özdeş, Genel Başkan Yardımcılıklarına ise Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Dok Gemi İş Başkanı Nazım Tur getirildi.
ÖNCEKİ HABER

EBK özelleştirme kapsamından

SONRAKİ HABER

Özelleştirme, lokal mücadeleyle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...