29 Kasım 1999 22:00

Hatemi, Abdullah Nuri'ye sahip çıktı

İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, eski İçişleri Bakanı ve Hordad gazetesi imtiyaz sahibi Abdullah Nuri'ye verilen 5 yıl hapis cezasına tepki gösterdi.

Paylaş
Hatemi, Abdullah Nuri'ye sahip çıktı
İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, eski İçişleri Bakanı ve Hordad gazetesi imtiyaz sahibi Abdullah Nuri'ye verilen 5 yıl hapis cezasına tepki gösterdi. Reformcular tarafınan cezaya karşı sessiz kalmakla suçlanan Hatemi, Nuri'nin "hizmetlerinden daha çok yararlanmayı" ümit ettiklerini söyledi.
Hatemi, kendisini destekleyen milletvekillerinin kurduğu Mecma-yı Hizbullah (Hizbullah Birliği) grubu milletvekilleri ile yaptığı görüşmede, Abdullah Nuri'nin hapsedilmesi ile ilgili olarak, "Yetenekli ve deneyimli bir arkadaşımızın hizmetinden mahrum bırakıldı. Yasal sürecin diğer aşamalarında ve olayın bütün yönlerinin dikkate alınması sonucu, toplumun hizmetlerinden daha fazla yararlanabileceğini umuyorum" dedi. Yargı, yasama ve yürütme erklerinin, fikir ve inançlara karşı "uygun olmayan ve fikir dışı yöntemlerle mücadele edildiği" kuşkusunun ortaya çıkmasına izin vermemesi gerektiğini söyleyen belirten Hatemi, "Fikre fikirle cevap vermemiz gerektiğini söylüyorum" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

WTO Zirvesi'ne VETO!

SONRAKİ HABER

Panço Villa şehire indi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...