27 Kasım 1999 22:00

Artist'99 İstanbul Sanat Fuarı açılıyor

Sanatseverlerin pek çok ressamın yapıtlarını görme imkânı bulacağı "Artist'99 İstanbul Sanat Fuarı", 30 Kasım Salı günü Tepebaşı Tüyap Sergi Sarayı'nda açılacak.

Paylaş
Artist'99 İstanbul Sanat Fuarı açılıyor
İstanbul'da bu hafta birbirinden ilginç fuar ve sergiler de dikkati çekiyor. Sanatseverlerin yerli ve yabancı pek çok ressamın yapıtlarını görme imkânı bulacağı "Artist'99 İstanbul Sanat Fuarı", 30 Kasım Salı günü Tepebaşı Tüyap Sergi Sarayı'nda açılacak.
Avni Arbaş'a ödül
Fuarın açılış töreninde ünlü Ressam Avni Arbaş'a 1999 Sanatçı Ödülü verilecek.
TÜYAP ve Sanat Galericileri Derneği'nin işbirliğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuara, alanında tanınmış isimlerin oluşturduğu danışma kurulunun sanatsal denetiminden geçen, Avrupa, ABD ve Türkiye'den 51 sanat galerisi katılacak.
İstanbul programı
Sanatçılarla sanatseverleri bir araya getirecek "Kahve Sohbetleri" ve depremzedeler yararına düzenlenecek müzayedenin de yapılacağı fuar 5 Aralık'a kadar sürecek. İstanbul'da şu anda devam eden fuarlar ise şöyle:
Küsav danışmanlığında Elit Fuarcılık'ın düzenlediği "Artolia'99 Geleneksel Sanatlar ve Ürünler Sergisi" Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde açıldı.
Kültür Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı ve ÇESAV Başkanı İmren Aykut'un katkılarıyla düzenlenen sergi, yeni bir binyılın eşiğinde Türk el sanatları ve yeni ürünlerin toplu halde sunulması amacını taşıyor. Sergide, Anadolu'daki tezgâh ve atölyelerde üretilen eserlerin yanı sıra çini, hat, elmas işçiliği, tombak, gümüş, tezhip, edirnekari ve minyatür gibi geleneksel el sanatlarından esinlenmiş sanatçıların eserleri de görülebilir.
Yalova 'özel konuk'
Marmara depreminde büyük zarar gören Yalova, serginin özel konuğu. Yalova, bu sergide çeşitli seralardan getirilen ağaçlar, bitkiler ve halk eğitim ürünü el sanatlarıyla temsil edilecek. Ayrıca sergiye giriş ücretlerinden elde edilecek gelir de depremde yıkılan Yalova Meslek Yüksekokulu'nun yeniden yapımı için oluşturulan fona aktarılacak.
Cemil Ağacıkoğlu'nun "Jerusalem" adlı fotoğraf sergisi, 1 Aralık Çarşamba günü Taksim Sanat Galerisi'nde açılıyor.
Gülnur Özsoy'un heykel sergisi ve Billur Çağlar'ın minyatür resim sergisi 30 Kasım'dan itibaren İMKB Sanat Galerisi'inde izlenime açılacak.
92 genç sanatçının katıldığı "2000'e Doğru Gençler, Resim ve Heykel Sergisi", Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.
ÖNCEKİ HABER

Aynalar bazen gerçeği yansıtır

SONRAKİ HABER

İstanbul'da tiyatro gündemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...