16 Ağustos 2011 08:04

Kadınlardan Havadis Gazetesi’ne sert tepki

Van’da erkeklerin önceki gün kadın cinayetlerini protesto eden yürüyüşüne ilişkin “Kadınlar erkekleri kullanıyor” ve “Evlilik yerine kiralama yöntemi” başlıklı yazılar kaleme alan Van Havadis Gazetesi ve Sahibi Ayhan Yazlık’a kadın örgütleri sert tepki gösterdi.Sanat Sokağı’nda bulunan

Kadınlardan Havadis Gazetesi’ne sert tepki
Paylaş

Sanat Sokağı’nda bulunan Özgür Kadın Panosu önünde bir araya gelen 19 kadın örgütü, yaptıkları ortak açıklamayla gazeteyi kınadı. Kadınlar adına açıklama yapan Van Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Diba Keskin, söz konusu yazıların kabul edilmeyeceğini dile getirerek, yazıda bir namus zihniyetiyle kadınların mal olarak değerlendirildiğini belirtti.

CİNAYETLER ALENEN DESTEKLENDİ

Keskin, Yazlık’ın kadınların öldürülmesine alenen ve basın yoluyla destekler nitelikte yazı yazdığını ifade etti. Yazlık’ın “Hiçbir kadın sebepsiz yere şiddete maruz kalmaz”, “Kadınlar topuklu ayakkabı giyerek ve sadece bez parçası giyinerek dikkat çektiği ve o zaman şiddette normal olur” şeklinde talihsiz cümleler kullandığını dile getiren Keskin, bu yazı ile kadınların yaşam hakkı ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu söyledi.

SAVCILAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Keskin, şöyle konuştu: “Söz konusu talihsiz yazılar sonucu sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenmiş olan yürüyüşün amacının ne olduğunu bilmeden hakaret edilmiş ve köşe yazarlığı yerine halkı kışkırtıcı, amacını aşar şekilde suçun sebebinin aslında kadının tavrı olduğunu belirterek, basın yoluyla suç işlemiştir. Kadınları suç unsuru olarak ilan eden ve toplumu kadına karşı kışkırtan Yazlık hakkında suç duyurusunda bulunarak savcıları göreve çağırıyoruz.” (VAN)


YAZLIK NE YAZMIŞTI?

Yazlık, köşesinde şunları belirtmişti: “Şiddete maruz kalan kadın önce kendisini sorgulasın. Her zaman belirttiğimiz gibi, dengesiz olan erkeklerde var, bunları birbirinden çok iyi bir şekilde ayırt etmek gerekir. Haksız yere şiddete maruz kalan kadın ile hak ettiği için şiddete maruz kalan kadını birbirine karıştırmamak gerekir. Kadın önce iyi bir eş sonra iyi bir anne olmalıdır. Kadın sokakta yürüyüş yaparak, orasını burasını açarak, erkekleri bir birine düşürerek bir yere varamaz. Kadın önce bir anne ve bir hanımefendi olduğunu anlamalıdır. Her kadın bir erkeğin namusudur. Yoksa aile kavramı biter, evlilik diye bir şey kalmaz. Zira bazı kadınlar ‘biz kimsenin namusu değiliz’ dedikçe, evlilik olayının yerine, kiralama dönemi başlayacaktır. Bir erkek bir kadınla karşılıklı oturup, beraber olmak istedikleri süre için kira sözleşmesi yapacak. Kira sözleşmesi bittiği zaman, bu kez kadın başka bir erkekle, erkek ise başka bir kadınla kira sözleşmesi yapacak. İşte bu durumda kadın birilerinin namusu olmaktan çıkar. Kadın özgürleşir ve ‘kimsenin namusu olmadan’ yaşamaya devam eder. Bekleyin ve görün, ‘evliliğin yerini kiralama sistemi alacaktır’ bu kavram herkes için değil ama bazı kişiler için geçerli olacaktır”

ÖNCEKİ HABER

Hey Tekstil işçileri yine iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Öğretmen atamaları için başvurular yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...