26 Kasım 1999 22:00

Gençyılmaz çetesinden

   12 kişi beraat etti

Paylaş
Gençyılmaz çetesinden 12 kişi beraat etti
Ülkücü çete lideri Kasım Gençyılmaz ve Hüseyin Melek'in de aralarında bulunduğu 18 sanık Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından toplam 87 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 12 sanığın da beraatine karar verdi. 27 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gençyılmaz, savunmasında, bir tane tefecinin dahi yargıç karşısına çıkarılmamasının kanına dokunduğunu söyledi.
Ankara 2 No'lu DGM'de dün yapılan duruşmada, çok büyük güvenlik önlemi altında gerçekleştirildi. 6 tutuklu sanığın katıldığı duruşmada sanık avukatları esas hakkındaki savunmalarını yaptılar. Gençyılmaz'ın avukatı Şenol Özel, "Türkiye'ye mal olmuş bir isim olarak müvekkilim Emniyete girdiğinde baskı görmemiş olması imkânsız" dedi.
Müvekkili firardayken de işlenen suçların üzerine atıldığını ileri süren Özel, Gençyılmaz'in esrar kullanmadığını, bunun polisin bir senaryosu olduğunu savundu. Gençyılmaz ise, mahkemenin vereceği karar ne olursa olsun buna saygı duyacağını belirterek, gözaltına alındığında Ankara TEM Şubesi'ne 40'ı aşkın sözde işadamı, yani tefecinin getirildiğini anlattı. Bu insanların defterlerinin incelenerek Mali Şube'ye sevk edilmeleri gerekirken salıverilmelerini eleştiren Gençyılmaz, Emniyet'teki üst düzey yöneticilerin bu kişilerle ortak olduğunu söyledi. Gençyılmaz, "Mahkeme huzuruna bir tane de tefeci çıkmadı. Bu da benim kanıma dokunuyor. Ben yaşadığım sürece bu insanlara karşı olacağım. Ben tefecilerle uğraştım, uğraşmaya da devam edeceğim" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Cezaevi idaresinin çözümsüzlük ısrarı

SONRAKİ HABER

'Türk-İş dayanışmayı sağlamalı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...