26 Kasım 1999 22:00

Cezaevi idaresinin çözümsüzlük ısrarı

Çankırı Cezaevi'nde yaşadıkları sorunları diyaloglar yoluya çözmeye çalışan tutukluların bu tavrı, üç ay önce baştan aşağı yenilenen...

Paylaş
Cezaevi idaresinin çözümsüzlük ısrarı
Çankırı Cezaevi'nde yaşadıkları sorunları diyaloglar yoluya çözmeye çalışan tutukluların bu tavrı, üç ay önce baştan aşağı yenilenen idare tarafından çıkmaza sürükleniyor. Bir süredir dergi, kitap vb. yayınların "haklarında toplatma kararı olabileceği" gerekçesiyle kendilerine verilmeyerek, idarede bekletildiğini ifade eden tutuklular, her türlü yayını haklarında toplatma kararı olsun ya da olmasın alamadıklarını belirttiler. Buna Evrensel Gazetesi'nin de dahil edildiğini aktaran tutuklular, "Bu gazete OHAL'e sokulmuyor" türündeki söylemlerle gazetenin verilmediğini vurguladılar.
İdari personelin can güvenliği yok!
Pek çok sorunu diyalog yoluyla çözme girişimlerinin özellikle cezaevi birinci müdürü Necmi Üçler tarafından engellendiğini ifade eden tutuklular, taleplerine, "Yeni Ulucanlar yaşanmasa iyi olur" şeklindeki tehditvari söylemlerle yanıt verildiğini ve cezaevinde gerginlik yaratılmak istendiğine dikkat çektiler.
Daha önce de Metris ve bir çok cezaevinde müdürlük yapan ve buralarda tutuklulara yönelik saldırıların başını çeken birinci müdür Necmi Üçler'in sorunu özellikle tırmandırdığına vurgu yapan tutuklular, Üçler'in özellikle son üç gündür idari personeli "can güvenliklerinin olmadığı" gerekçesiyle cezaevi dışına göndererek, cezaevini boşalttığını dile getirdiler. Gardiyanların da, yaratılmaya çalışılan gerginlikten etkilendiklerini belirten tutuklular, cezaevi savcısı ile yapılan görüşmelerde, 'sorunların kolaylıkla çözülebileceği' yanıtını aldıklarını anımsatarak, yaptıkları sayım vermeme ve havalandırma kapılarının açık bırakılması eylemleri karşısında, idarenin tavrını sürdürdüğünü vurguladılar.
ÖNCEKİ HABER

Festivalde son gün

SONRAKİ HABER

Gençyılmaz çetesinden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...