25 Kasım 1999 22:00

Özbek'in adaylığı kesinleşti

Türk-İş 18. Olağan Genel Kurulu'na sadece 5 gün kalırken, Mustafa Özbek'in başkanlığında bir muhalefet listesinin hazırlandığı kesinleşti.

Paylaş
Özbek'in adaylığı kesinleşti
Türk-İş 18. Olağan Genel Kurulu'na sadece 5 gün kalırken, Mustafa Özbek'in başkanlığında bir muhalefet listesinin hazırlandığı kesinleşti. Bayram Meral de listesinin bir iki gün içinde netleşeceğini açıkladı. Bu arada, Türk-İş Başkanlar Kurulu 30 Kasım Salı günü toplanarak, genel kurula ilişkin son hazırlıkları gözden geçirecek ve 18. Olağan Genel Kurulu yönetecek divan heyetini belirleyecek.
Özbek-Polat-Teke
Bayram Meral yönetimine karşı TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Zeki Polat'ın başkanlığında yürütülen muhalefet çalışmalarının Türk Metal Başkanı Özbek başkanlığında şekillendiği öğrenildi. Zeki Polat, gazetemizin sorularını "Neden olmasın" diye yanıtlayarak, bu durumu doğruladı. Zeki Polat'ın Mustafa Özbek'in listesinde genel sekreter adayı olacağı, listede Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Teke'nin de yer alacağı belirtildi. Bunu da doğrulayan Zeki Polat, listelerinin en geç pazartesi-salı günü netleşeceğini söyledi.
Meral'in hazırlıkları
Muhalefetin liste oluşturma girişimlerini yakından izleyen Genel Başkan Bayram Meral ise "Liste oluşturma hazırlıklarımız sürüyor. Listem bir iki gün içinde netleşebilir. Şu anda kesinleşen bir şey yok. Arkadaşlarım ile yapacağım görüşmeler ışığında listemi netleştireceğim" dedi. Bayram Meral'in listesine, özellikle Tes-İş, Tek Gıda-İş ve Belediye-İş sendikalarından birer temsilciyi almak istediği, bunun yanı sıra "tabanda sevilen" mevcut Genel Eğitim Sekreteri Salih Kılıç'a da yer vermek istediği belirtildi.
Başoğlu destek peşinde
18. Olağan Genel Kurul için Türk-İş Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, sendika merkezlerini gezerek destek istiyor. Sağlık-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, Başoğlu'nun, 23-24 Kasım günlerinde Tarım-İş, Haber-İş, Şeker-İş, Harb-İş, Liman-İş, Demiryol-İş, Türk Koop-İş, Çimse-İş, Türkiye Maden-İş, Türk Metal, Bass, Tes-İş ve Teksif sendikalarını ziyaret ederek, hangi amaçla Türk-İş genel başkan adayı olduğunu açıkladığı bildirildi.
Türk-İş delege listesi askıda
Bu arada, genel kurula katılacak delegelerin listesi askıya çıktı. Sendikalar Yasası'nın 14'üncü maddesi gereğince, Çankaya 2. İlçe Seçim Kurulu'nun kararıyla önceki gün Türk-İş Genel Sekreterlik Odası'nda askıya çıkarılan liste, bugün saat 18.00'e kadar askıda kalacak.
Delege listeleri askıda
Türk-İş Genel Kurulu'na katılacak delegelerin sendikalara göre dağılımı şöyle: Yönetim Kurulu (4), Denetim Kurulu (3), Tarım-İş (13), Orman-İş (11), Maden-İş (18), Genel Maden-İş (18), Petrol-İş (19), Tek Gıda-İş (26), Şeker-İş (15), Teksif (25), Deri-İş (5), Ağaç-İş (4), Selüloz-İş (9), Basın-İş (4), Basisen (16), Bass (8), Çimse-İş (109, Kristal-İş (5), Türk Metal (30), Dok Gemi-İş (5), T. Yol-İş (33), Tes-İş (33), Tez-Koop-İş (11), Türk Koop-İş (7), TÜMTİS (3), Demiryol-İş (18), Denizciler (7), Hava-İş (5), Liman-İş (5), Haber-İş (16), Sağlık-İş (9), TOLEYİS (10), T. Harb-İş (16), TGS (4), Belediye-İş (31), Türk-Sen (4), Hür-İş (4).
ÖNCEKİ HABER

Ne Bayram Meral ne de Mustafa Özbek

SONRAKİ HABER

Hak-İş Genel Kurulu başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...