25 Kasım 1999 22:00

MHP idama şimdiden hazır

Öcalan'ın infazının Helsinki görüşmeleri bitene kadar askıya alınması yönündeki eğilim MHP'de tepkiye yol açtı.

Paylaş
MHP idama şimdiden hazır
Öcalan'ın infazının Helsinki görüşmeleri bitene kadar askıya alınması yönündeki eğilim MHP'de tepkiye yol açtı. MHP'li Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez, bu yönde bir karara ne olursa olsun karşı çıkacaklarını bildirdi. Üşenmez, "Kim ne derse desin, baskı kabul etmem. AB böyle istiyorsa, desin canım, gitmem Avrupa'ya. Avrupa dayatıyorsa, dayatsın, bana ne. 30 bin kişinin katilini besleyemez bu ülke" dedi.
Halkın "Apo'yu asın, yağlı urganı boynuna geçirin" diyerek kendilerine oy verdiğini kaydeden Üşenmez, infazın bir an önce gerçekleştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. AB'ye girmek için bile olsa, hiçbir partinin infazın yapılmamasını isteyebileceğine inanmadığını belirten Üşenmez, "Hangi parti bunu yapacakmış, şaşarım. Gündeme getirsinler bakalım, biz de yüzde 99 oy alıp, iktidar olalım" dedi. Üşenmez, Apo ve yandaşlarının zaman geçmeden hemen asılmasının ülke menfaatine olduğunu savunarak, infaz yapılmamasını isteyenlerin "ülkeyi parçalamak isteyen emperyalistler" olduğunu iddia etti. "Burası bağımsız bir ülke, istemeyen defolup gitsin, kendi ülkesine baksın. Kuru ekmek yeriz, aç kalırız ama yine de taviz vermeyiz" diyen Üşenmez, hükümette kararın ertelenmesine yönelik bir eğilim olursa, kesinlikle karşı çıkacaklarını, hatta grup kararı alınsa bile kendisinin asılması yönünde oy kullanacağını söyledi. Üşenmez, bu konudaki tartışmaların sonlandırılması için referanduma gidilmesini istedi.
DYP de idamdan yana
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Abdullah Öcalan'la ilgili idam kararına Meclis'e gelmesi durumunda "bu doğrultuda" el kaldıracaklarını söyledi. Çiller, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'u ziyaretinin ardından gazetecilerin Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin Abdullah Öcalan'la ilgili kararı onamasına ilişkin sorularını yanıtladı. Çiller, Meclis'teki tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine, "Bunun gereği yapılacaktır. Apo'nun Mandela haline getirilmesine karşıyız. Partimiz bu doğrultuda el kaldıracaktır" yanıtını verdi.
ÖNCEKİ HABER

İHD'den idam kararına tepki

SONRAKİ HABER

Ne Bayram Meral ne de Mustafa Özbek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...