24 Kasım 1999 22:00

Ayrımsız genel af çıkarılsın

İHD İstanbul Şubesi, adli-siyasi ayrımı gözetmeyen, tüm tutuklu ve hükümlüleri kapsayan ayrımsız bir genel affın çıkarılmasını istedi.

Paylaş
Ayrımsız genel af çıkarılsın
İHD İstanbul Şubesi, adli-siyasi ayrımı gözetmeyen, tüm tutuklu ve hükümlüleri kapsayan ayrımsız bir genel affın çıkarılmasını istedi. Şube Başkanı Eren Keskin, yönetim kurul üyeleri ve tutuklu yakınları dün basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan İHD Yönetim Kurul Üyesi Şen Suer, cezaevlerinde bugün 70 bine yakın tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu, cezaevlerinin normal kapasitesinin bu rakamın çok altında olduğunu belirterek, adaletsiz sistemin suç ve suçlu üretmeye devam ettiğini kaydetti. Suer, tutuklu ve hükümlülerin ulusal ve ulusal üstü belgelerde yer alan ilke ve normlara uygun şekilde cezaevlerinde tutulduğunu ifade ederek, devletin insan olarak değil suçlu olarak yaklaştığı tutuklu ve hükümlülerin cezaevlerinde can güvenliğinden yoksun olduğunu söyledi. Suer, "Geçerli yasalar göre suçlu ilan edilmiş bireyler, ağır işleyen adalet mekanizmasının getirildiği adaletsizliğin de katkısıyla cezaevlerinde sağlıksız koşullarda toplumla bağını yitirmekte, cezaevi içinde ve çıktıktan sonra dışarda suç işlemeye itilmektedir" diyerek, cezaevlerinin suç ve suçlu üretem yeri haline dönüştüğünü kaydetti.
Suer, toplumsal barışı sağlamanın ilk adımlarından birinin adli-siyasi ayrımı yapılmadan tüm tutuklu ve hükümlüleri kapsayan ayrımsız bir genel affın çıkarılmasını istedi.
Şube Başkanı Eren Keskin ise, "Devletin defalarca gündeme getirip geri çektiği af yasası, toplumsal barışa hizmet etmek söyle dursun, hem dar kapsamıyla eşitsizlik ve adaletsizliği körüklemekte hem de sürekli gündemde tutularak tutuklu ve hükümlülerle yakınlarını duyduğu huzursuzluğu artırmaktadır" dedi. Tutuklu yakını Nihal Kahraman, eşinin uyuşturu suçundan Bayrampaşa Cezaevi'nde yattığını, devletin gündeme getirip geri çektiği af yasasının huzursuzluklarını artırdığını, çocuklarının ise babalarının her gün gelmesini beklediklerini kaydetti. Tutuklu yakını Kutsiye Kıpal ise, kardeşi Ulus Kıpal'ın Kartal F Tipi Cezaevi'nde yattığını, ayrımsız bir genel af istediklerini vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

EMEP 4. mücadele yılında

SONRAKİ HABER

İşçi, Türk-İş'te değişim istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...