24 Kasım 1999 22:00

EMEP 4. mücadele yılında

Emek mücadelesinin en önünde yürüyen işçi ve emekçilerce kurulan Emeğin Partisi (EMEP), 4. mücadele yılına girdi.

Paylaş
EMEP 4. mücadele yılında
Emekçilerin mücadelelerinin ürünü olarak, emek mücadelesinin en önünde yürüyen işçi ve emekçiler tarafından kurulan Emeğin Partisi (EMEP), 4. mücadele yılına girdi.
EMEP Başkanlık Kurulu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, sermaye ve partilerinin, bölünmüş, parçalanmış ve güçsüz tutma çabalarına karşı, işçi ve emekçilerin birlik ve mücadelesinin örgütlenmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekildi. EMEP'in emekçilerin mücadelesini tek bir potada toplayıp tek bir yöne yöneltmek ve ilerletmek ihtiyacını karşılamak üzere oluşturulduğunun ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Üç mücadele yılı içinde, EMEP, emekçilerin eyleminin içinde yer aldı. Bu üç yıl boyunca, EMEP'in doğrudan başlatarak, içinde bulunarak ya da sonradan katılarak yer almadığı işçi, emekçi eylemi hemen hemen yoktur. Türkiye işçi sınıfı ve emekçileri, EMEP'i kendi mücadeleleri içinde deneyleri ile tanımaya başlamıştır." Açıklamada, işçi sınıfı ve emeğiyle geçinen milyonların sömürüden kurtuluşu davasının, dün olduğu kadar, bugün de zor koşullarda yürüdüğü kaydedilerek, uluslararası sermayenin, yerli işbirlikçileri ile birlikte, işçi ve emekçilerin bütün kazanılmış haklarına göz diktiğine dikkat çekildi. Türkiye'nin emeğin hiçbir hakkının bulunmadığı azgın bir sömürü alanı haline getirilmeye uğraşıldığının belirtildiği açıklamada, "Ne SSK, ne sendika, ne eğitim, ne insanca yaşayacak ücret, ne işgüvencesi ne de demokrtik özgürlükler... Sermaye, amacına ulaşmak için bütün aldatıcılığı ve zorbalığıyla saldırıyor" denildi.
EMEP'in, emekçilerin bu saldırıyı püskürtme ve kurtuluş kavgası içinde, kavganın başarısıyla doğru orantılı olarak büyüyeceğinin, kitleselleşeceğinin altının çizildiği açıklamada, başarının yakınlaşmasının ise, EMEP'in, işçi ve emekçileri, fabrika ve işletmelerinde bu mücadelenin sürükleyicileri olarak bir araya toplamasına bağlandığı vurgulandı. Açıklamada, fabrika ve işletmeler örgütleri toplamı bir partinin ve sürekliliği sağlanmış gündelik politik faaliyetin bu örgütler aracılığıyla sürdürülmesinin; emeğin davasının kazanılmasının temel garantisi olduğu kaydedildi. Açıklamada, EMEP'in, 4. mücadele yılında, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde, bu anlayış ve tarzı ile yer alacağı ifade edildi.
ÖNCEKİ HABER

Öcalan için karar günü

SONRAKİ HABER

Ayrımsız genel af çıkarılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...