24 Kasım 1999 22:00

Özelleştirilen şeker fabrikası

   işçilerin ücretlerini ödemiyor

Paylaş
Özelleştirilen şeker fabrikası
    işçilerin ücretlerini ödemiyor
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çelik, Amasya Şeker Fabrikası çalışanlarının 4 aydır ücretlerini alamadığını belirterek, "Bugüne kadar üretimi aksatacak en ufak bir harekette bulunmadık. Ama tahammül noktamızın sonuna yaklaştık" dedi.
Şeker-İş yöneticileri, bölge milletvekilleri, yerel yöneticiler ile kooperatif başkanları, Amasya Şeker Fabrikası'ndaki mali krizi, 4 aydır ücretlerini alamayan 1000'e yakın işçinin durumunu ve yöredeki 30 bin pancar üreticisinin alacaklarını görüşmek üzere Şeker-İş Genel Merkezi'nde bir araya geldi.
Toplantı öncesinde Amasya Şeker Fabrikası hakkında ön bilgi veren Sendika Genel Başkanı Çelik, 1991 yılında özelleştirilen fabrikanın sektörde yaşanan olumsuz gelişmeler ve idari hatalar nedeniyle mali krize girdiğini ifade ederek, ortaya çıkan finansman açığının bankalardan alınan yüksek faizli krediler ile kapatmaya çalışıldığını ve fabrikanın borç batağına girdiğini vurguladı.
Şirket yönetiminin fabrikayı Türk Şeker AŞ'ye 1 yıllığına kiralama kararı aldığını kaydeden Çelik, konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının Hazine'nin çekince koyması üzerine şu ana kadar çıkmadığını belirtti.
Fabrikada çalışan bin 130 işçinin 4 aydır ücretlerini alamadıklarını ve yöredeki 30 bin pancar üreticisinin de mağdur olduğunu dile getiren Çelik, "Bugüne kadar üretimi aksatacak en ufak bir harekette bulunmadık, ama tahammül noktamızın sonuna yaklaştık. Ücret alamadığımız için fabrikanın şalterini indirir, durdururuz" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

100 yıl geriye götürdüler

SONRAKİ HABER

Memur devletten alacaklı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...