23 Kasım 1999 22:00

Uslu: '2000 zor bir yıl olacak'

Hak-İş Başkanlar Kurulu, "sendikaların içinde bulunduğu örgütlenme ve toplusözleşme süreci, işkollarının özel sorunları, bütçe ve ek vergiler ile...

Paylaş
Uslu: '2000 zor bir yıl olacak'
Hak-İş Başkanlar Kurulu, "sendikaların içinde bulunduğu örgütlenme ve toplusözleşme süreci, işkollarının özel sorunları, bütçe ve ek vergiler ile 9'uncu Olağan Genel Kurulu" gündemleriyle toplandı.
Toplantıda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Sosyal Güvenlik Yasası'nın Anayasa Mahkemesi tarafından esastan incelenmeye değer görüldüğünü söyledi. Uslu, şimdi Meclis'e yanlışı tamir etme fırsatı doğduğunu belirterek, Türkiye gerçeklerine uygun yeni yasa çalışmasını istedi.
Göstergelerin 2000 yılının çalışanlar açısından çok ağır olacağını ortaya koyduğunu belirten Uslu, vergi gelirlerinin azaldığını, devletin vergi açığını yeni borçlanma ile kapatma yolunu seçeceğini, bunun da yatırımların, üretimin durması ve işsizlik anlamına geleceğini söyledi.
Önümüzdeki dönemde ücretlerin dondurulmasının önerildiğini belirten Uslu, fiyatları dondurmayanların, tatlı kârlarından vazgeçmeyenlerin, kendilerine "ölümü gösterip, hastalığa razı etmeye" çalıştıklarını dile getirdi. Yeni dönem sözleşmelerde gerçekleşen enflasyon değil, beklenen enflasyon oranında ücret artışının dayatılacağına vurgu yapan Uslu, artık işçi ve memurların feda edebilecekleri, canlarından başka şeylerinin kalmadığını, yaşamlarının da Sosyal Güvenlik Yasası'yla iyice daraltıldığını sözlerine ekledi. Salim Uslu, 9'uncu Olağan Genel Kurul toplantısında sandalye kavgasının aksine yeni politikaları tartışacaklarını söyleyerek, "Gelecek dayanışma olacaktır. Örgütler güçlerini ayrı ayrı kullanmış bir sonuç alamamıştır. Artık dayanışmaya özel önem vermeli, daima önde olmalıyız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Yüreğir Belediyesi'nde öfkeli eylem

SONRAKİ HABER

Atölyeye kapatılan çocukluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa