23 Kasım 1999 22:00

25 Kasım kadın etkinlikleri başladı

"25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Cinsel ve Her Türlü Şiddete Karşı, Dayanışma ve Mücadele Günü" etkinlikleri, dün Dicle Kültür Merkezi'nde...

Paylaş
25 Kasım kadın etkinlikleri başladı
"25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Cinsel ve Her Türlü Şiddete Karşı, Dayanışma ve Mücadele Günü" etkinlikleri, dün Dicle Kültür Merkezi'nde açılan fotoğraf sergisiyle başladı. Fotoğraf sergisi öncesi, HADEP İl Kadın Komisyonu, Emekçi Kadınlar Birliği, Can Kadınlar Derneği, Feminist Kadın Çevresi, Üniversiteli Kadın İnisiyatifi, Barış Anaları İnisiyatifi, Yaşamda Özgür Kadın Dergisi, MKM Aile Birliği, MKM Kadın Sanatçıları'nın katılımıyla bir basın toplantısı yapıldı.
EKB'den Hülya İmak, 25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde sosyal dönüşüm hareketinden Mirabel kardeşlerin, Trujilo diktatörlüğünce kaçırılıp ve tecavüz edildikten sonra öldürüldüğünü hatırlatarak, Latin Amerika ve Karayipli kadınların bu vahşete karşı protestoları ile başlayan mücadelenin tüm dünya kadınlarını kapsayarak, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Cinsel ve Her Türlü Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak ilan edildiğini kaydetti. Fotoğraf sergisinde erkek egemen anlayışın özel ve kamusal yaşamdaki görüntülerine ver vermeye çalıştıklarını belirten İmak, sokakta, işyerinde, evde kadınların üzerindeki cins baskısını üreten, erkek egemenliğini kutsayan burjuva sistemde yaşamak istemediklerini vurguladı. İmak, "Bu nedenledir ki ezilen, sömürülen, baskı altında tutulan Türk, Kürt, Laz, Çerkez tüm kadınlarımızı daha geç olmadan ellerini kenetlemeye, yüreklerini buluşturmaya, cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye karşı eşitlik, özgürlük, barış istemlerini birleştirerek yarınları kazanmaya çağırıyoruz" dedi. Cezaevi ziyaretlerinin ve forumların yer aldığı etkinlikler, 28 Kasım'da sona erecek.
ÖNCEKİ HABER

Medeni Kanun tasarısı yasalaşsın

SONRAKİ HABER

Erzurum Belediyesi işçileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...