23 Kasım 1999 22:00

Aydın, Yargıtay'a başvurdu

"Tanrıya Mektuplar" adlı kitabı hakkında kamu davası açılan ve cezası ertelenen Hasan Basri Aydın, kararı temyiz etmek üzere Yargıtay Başkanlığı'na başvurdu.

Paylaş
Aydın, Yargıtay'a başvurdu
"Tanrıya Mektuplar" adlı kitabı hakkında kamu davası açılan ve cezası ertelenen Hasan Basri Aydın, kararı temyiz etmek üzere Yargıtay Başkanlığı'na başvurdu. Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından TCK'nın 175. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırılan ve cezası ertelenen Aydın, temyiz nedenini şöyle açıkladı: "Düşünceyi suç sayma ayıbını alınlarında taşıyan bir kurumun, düşünce suçlarını erteleme kararı almaları, düşünürlerin ağızlarına kilit vurma amacı taşıdığından ve düşünürlerin bu karara uymaları halinde bir insanlık suçu işlemekle eşdeğer olduğundan, bu karara uymama hakkının olması gerektiği düşüncesi ile bu erteleme kararının bozulmasını talep ediyorum."
'Toplum yozlaştırılıyor'
"Çalıdibi fırlamalarının devlet yönetiminde egemen olmasının, devlet gemisinin karaya oturtulması sonucunu doğurduğunu" söyleyen Aydın; dilekçesinde, bundan rahatsızlık duyan gerçek yurtseverlerin gösterdikleri tepkiye karşı problemlerin çözümünde aciz kalan devlet yöneticilerinin çeteleşerek, mafya ile bütünleşerek, cinayet üstüne cinayet işleme yolunu tutmaktan başka bir çare düşünmediğini kaydetti. Aydın, düşüncenin suç sayılmasıyla üretimin önüne set çekilerek toplumun yozlaştırılmasının gerçekleştirildiğini ifade ederek, beraatini ve erteleme kararının bozulmasını talep etti.
ÖNCEKİ HABER

TYS'den Baykurt'a

SONRAKİ HABER

Çiller'le başa çıkamayanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...