22 Kasım 1999 22:00

Bekirpaşa ve Saraybahçe belediye

   işçileri işbıraktı

Paylaş
Bekirpaşa ve Saraybahçe belediye
    işçileri işbıraktı
İzmit'e bağlı Bekirpaşa ve Saraybahçe Belediyesi'nde çalışan işçiler, birikmiş alacaklarının ödenmemesi üzerine işbırakma eylemi başlattı.
Bekirpaşa Belediyesi'nde çalışan ve kişi başına yaklaşık 1.5 milyar lira birikmiş maaş ve sosyal yardım alacağı bulunan belediye işçileri, Yeşilova Mahallesi'ndeki belediye garajında toplandı. Belediye Başkanı Fikret Toker'le bir görüşme yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Taştekin, eylemlerin, alacakları ödeninceye kadar süreceğini açıkladı.
Belediye Başkanı Toker de, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, ödemelerdeki gecikmenin Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile İller Bankası'ndan kaynaklandığını öne sürdü. Depremden sonra Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ekiplerinin Bekirpaşa'da 7 trilyon 200 milyar liralık hasar belirlediklerini ifade eden Toker, şunları söyledi: "Hasarla birlikte daha önce 2 kat artırılan İller Bankası payı şimdi 3.5 kat artırıldı. Bu nedenle sizlerden biraz sabırlı olmanızı istiyorum. Size söz veriyorum. Bayındırlık Bakanlığı, Aralık ayının 15'ine kadar verdiği sözü yerine getirmezse, ailemle birlikte hepinizin önüne geçeceğim ve nereye kadar yürümemiz gerekiyorsa oraya kadar yürüyeceğiz."
İşçilere maaş ödemesi yapacaklarını da açıklayan Toker, eylemin sona erdirilmesini istedi. Bunun üzerine Hizmet-İş Şube Başkanı Taştekin, konuyu yarın (bugün) yapılacak toplantıda değerlendireceklerini ve karar vereceklerini bildirdi.
Bu arada, Bekirdere Üçyol mevkiinde bulunan eski garaja yürümek isteyen işçilere polis izin vermedi. İşçiler daha sonra toplu taşım araçları ile eski garaja giderek eylemlerini burada sürdürdüler.
KESK'ten destek
Öte yandan, Saraybahçe Belediyesi'nde çalışan 1000 işçi de, belediyenin Gültepe Şantiyesi'nde toplanarak işbırakma eylemi başlattı.
Genel-İş Sendikası Kocaeli 1 No'lu Şube Başkanı Talat Tanta, her işçinin ocak ayından bu yana ortalama 2 milyar liralık maaş ve sosyal yardım alacağı bulunduğunu ifade ederek, alacaklar ödeninceye kadar eylemin sürdürüleceğini kaydetti.
Buradaki eyleme, KESK'e bağlı bazı sendikaların yönetici ve üyeleri de destek verdi.
ÖNCEKİ HABER

137 belediye işçisi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Öğretmen: 'Yeterliyim'; öğrenci: 'Yetersizsin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...